США готують новий пакет військової допомоги Україні на $725 млн

15.10.2022 0 By NS.Writer

Новий пакет допомоги Україні від США включатиме транспортні засоби та боєприпаси. Про це пише mil.in.ua з посиланням на Reuters.

Ілюстративне фото

Про цей пакет допомоги можуть повідомити у п’ятницю, це буде перша оголошена підтримка після масованої ракетної атаки на територію України 10 жовтня.

Зазначають, що сума оголошених коштів та вміст пакета допомоги можуть мінятися в останні хвилини.

Підкреслюють також, що цей перелік сил та засобів не мав включати систем ППО, оскільки його готували для підтримки українського контрнаступу.

Окремо зауважують, що Україна очікує на зенітні системи, які мають надійти цього місяця, щоб відбивати російські ракетні удари та іранські безпілотники-камікадзе, які використовує РФ.

Нагадаємо, міністр оборони України Олексій Резніков повідомив, що перші ЗРК NASAMS будуть поставлені вже в цьому місяці.

«Є рішення США про поставку нам дуже відомої системи NASAMS: перших кількох установок. Вже іде навчання наших фахівців. І вони будуть поставлені в цьому місяці», — сказав Олексій Резніков.

При цьому Україна вже отримала перший із чотирьох комплексів IRIS-T від Німеччини.

Після ракетного обстрілу території України низка країн партнерів оголосили про передачу систем ППО.

Іспанія передасть ЗРК Hawk. Це американський зенітно-ракетний комплекс середньої дальності виробництва компанії Raytheon.

Франція оголосила про передачу Україні «зенітних ракет». При цьому медіа повідомляють, що також йдеться про системи протиповітряної оборони малої дальності Crotale, які здатні перехоплювати ракети й літаки на низькій висоті.

Велика Британія оголосила про передачу Україні ракет AMRAAM для систем протиповітряної оборони NASAMS.

Нідерланди оголосили про передачу Україні засобів протиповітряної оборони на загальну суму 15 мільйонів євро. Щоправда, не уточнили про які саме засоби йдеться.

Водночас Генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг наголосив, що протиповітряна оборона для України буде пріоритетом для країн Альянсу.

Читайте також на Newssky «Румунія приєдналася до Спільної слідчої групи з розслідування тяжких міжнародних злочинів в Україні» і дивіться на YouTube-каналі «Нудний Пенс».

Щоб завжди бути в курсі подій, підписуйтесь на ТГ-канал Newssky. Також рекомендуємо актуальні дискусії друзів України в Північній Америці на YouTube-каналі Rashkin Report.


Підтримати проект:

Підписатись на новини:




В тему: