Україна веде перемовини про гарантії безпеки з 10 державами

17.03.2024 0 By Writer.NS

В Офісі президента заявили, що нині Україна веде перемовини про гарантії безпеки з десятьма державами. Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на заяву заступника керівника Офісу президента Ігоря Жовкви під час телемарафону.

Ілюстративне фото

«Країни навіть змагаються, хто швидше укладе відповідну угоду з Україною. На сьогоднішній день 7 таких угод вже укладені, з них 5 — з країнами «Групи семи», — повідомив Жовква.

Він розповів, що станом на сьогодні Україна веде перемовини про безпекові угоди ще з 10-ма країнами.

«Ми продовжуємо роботу, на сьогоднішній день делегація веде перемовини з десятьма державами, але не будемо анонсувати хід переговорів», — сказав він.

Гарантії безпеки для України

Нагадаємо, на Вільнюському саміті НАТО країни G7 підписали декларацію про гарантії безпеки для України, до якої згодом приєдналися ще низка країн.

У договорі йдеться не лише про військову допомогу, а й про фінансову та економічну підтримку, а також про відновлення України. Крім того, угоди передбачають гарантію допомоги Києву в разі повторної агресії РФ.

Читайте також на Newssky «Приватним компаніям дозволили виготовляти номерні знаки для авто» і дивіться на YouTube-каналі «Нудний Пенс».

Щоб завжди бути в курсі подій, підписуйтесь на ТГ-канал Newssky. Також рекомендуємо актуальні дискусії друзів України в Північній Америці на YouTube-каналі Rashkin Report.


Підтримати проект:

Підписатись на новини:




В тему: