Український «Циклон-4М» в Канаді може зрости до $530 млн

16.02.2022 0 By NS.Writer

Канадська компанія Maritime Launch Services, що реалізує проєкт запусків українських ракет Cyclone-4M, веде переговори про вихід на біржу разом з Ceres Acquisition Corp., що має збільшити капіталізацію проєкту до більш ніж пів мільярда американських доларів, пише dev.ua.

Maritime Launch Services (MLS) може додатися до космічних стартапів, що стали публічними завдяки виходу на біржу разом зі спеціальними компаніями з придбання активів — т. зв. SPAC. За цією схемою вже залучили інвестиції Virgin Orbit, Momentus Inc., Rocket Lab USA, D-Orbit SpA та інші.

Тепер, як повідомляє Bloomberg, переговори про об’єднання зі SPAC-компанією Ceres Acquisition Corp. веде і MLS.

Як ми вже повідомляли, заснована у 2016 році в Галіфаксі (Нова Шотландія) в листопаді минулого року MLS почала будівництво космопорту для запусків з нього ракет-носіїв «Циклон-4М» української збірки. При цьому, космопорт офіційно отримав ім’я колишнього гендиректора українського КБ «Південне» (м.Дніпро) Олександра Дегтярьова.

Перший запуск може відбутися вже наприкінці 2023 року. MLS, очолювана президентом Стівом Матьє, вже підписала меморандум про запуски супутників із Voyager Space Holdings.

Ceres Acquisition Corp., очолювана бізнесменами Джо Краутерсом і Джорданом Коеном, залучила $120 млн в ході IPO в лютому 2020 року. Торік компанія хотіла вкласти їх у виробництво медичного канабісу Parallel. Однак, угода була розірвана.

Новий напрямок діяльності Ceres Acquisition може бути пов’язаний з космосом. Хоча в компанії інформацію про це поки не коментують.

Як писав раніше Newssky, «Не газом єдиним. Вторгнення в Україну призведе до другої „арабської весни“».


Підтримати проект:

Підписатись на новини:




В тему: