Єгипет може придбати український комплекс «Вільха-М»

18.11.2021 0 By NS.Writer

Єгипет хоче купити українську модернізовану систему залпового вогню «Вільха-М» з коригованими реактивними боєприпасами калібру 300 мм. Про це інформує Мілітарний.

Стрільби «Вільха-М» на Державному випробувальному полігоні «Алібей» 25 квітня 2020 року Фото: Генеральний штаб ЗСУ

Збройні сили Арабської Республіки Єгипет ведуть переговори з Київським державним конструкторським бюро «ЛУЧ», щодо закупівлі модернізованої системи залпового вогню «Вільха-М», повідомляє Army Recognition.

КБ «ЛУЧ» є розробником та виробником корегованих ракет «Вільха» та проводить випробування нової версії «Вільха-М» зі збільшеною дальність ураження.

«Вільха-М» — це високоточний 300-мм реактивний боєприпас з максимальною дальністю понад 100 км.

Система призначена для ураження на дальніх відстанях броньованої, легкоброньованої та неброньованої техніки, живої сили противника, руйнування командних пунктів, вузлів зв’язку, об’єктів військово-промислової структури, наземних споруд складського та іншого призначення.

Передбачається розробка декількох версій корегованих ракет «Вільха-М», що окрім збільшеної дальності матимуть різні за вагою бойові частини.

Власне зараз виріб Р-624М «Вільха-М» має бойову частину вагою у 170 кг та дальність у межах 120 км.

У липні цього року стало відомо, що КБ «ЛУЧ» вже виготовляє «Вільху» для Об’єднаних Арабських Еміратів (ОАЕ). На озброєнні арабської країни знаходиться реактивна система залпового вогню БМ-30 «Смерч», для якої і створювався високоточний боєприпас.

Раніше повідомлялося, що українським виробом зацікавлені — Саудівська Аравія та Кувейт.

Наприкінці жовтня, на півдні України проходив етап державних випробувань модернізованої версії ракетного комплексу «Вільха-М». Пуски здійснюються з одного з полігонів Одещини. Модернізовані ракети калібру 300 мм уражали наземні цілі на відстані у понад сотню кілометрів.

Попередня версія корегованого снаряду «Вільха» завершила державні випробування та перебуває на озброєння підрозділів Збройних Сил України. Її серійне виробництво було розпочато наприкінці 2018-го року.


Підтримати проект:

Підписатись на новини:




В тему: