Україна отримала мільярд доларів прямої підтримки від США

09.06.2022 0 By NS.Writer

США надали Україні пряму допомогу в розмірі одного мільярда доларів на підтримку економіки країни, повідомила посол США в Україні Бріджет Брінк, пише radiosvoboda.org.

«Як я сказала економічному керівництву України, підтримка України означає зміцнення її економіки. Пряма підтримка в розмірі $1 мільярда вже тут, щоб допомогти Україні та її народу рухалися вперед, і ще $7,5 мільярдів очікується», — написала вона у твітері ввечері 8 червня.

«Рішучий народ України вже працює над відбудовою. Я бачила цю рішучість в їхніх очах і чула її в їхніх голосах. Ми пересвідчимося, щоб наша допомога дісталася до тих, хто її потребує, та підтримує суверенну, незалежну, демократичну і процвітаючу Україну», — додала вона.

Президент США Джо Байден 9 травня підписав закон про лендліз, а 21 травня — підписав закон про виділення 40 мільярдів доларів допомоги для України та анонсував нову партію озброєння для української армії.

Читайте також на Newssky «Україна планує розширити експорт електроенергії до Європи» та дивіться на YouTube-каналі «Нудний Пенс».


Підтримати проект:

Підписатись на новини:




В тему: