Україна бойкотуватиме засідання Парламентської асамблеї ОБСЄ у Відні через росіян

20.02.2023 0 By NS.Writer

Україна не братиме участі в Парламентській асамблеї ОБСЄ у Відні, які відбудеться 23-24 лютого. Причиною цього є участь Росії та Білорусі. Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на члена делегації, народного депутата від «Слуги народу» Євгенію Кравчук в ефірі телемарафону.

Ілюстративне фото

«Ми не будемо брати участь в жодних офіційних заходах Парламентської асамблеї ОБСЄ. Австрія видала 61 візу росіянам, де будуть не тільки парламентарі, а й представники спецслужб, пропагандисти, які приїдуть використовувати засідання як декорацію», — сказала Кравчук.

Вона додала, що українські парламентарі все ж поїдуть до Відня, аби провести переговори з партнерами. Також, за її словами, плануються акції протесту української громади біля Хофбурга, де буде проходити засідання ОБСЄ.

Кравчук зазначила, що наступне засідання Парламентської асамблеї ОБСЄ буде проходили в Канаді, куди росіян та білорусів навряд чи пустять. Проте для цього треба зробити все, аби влітку у Ванкувері проголосувати за зміни та виключити можливість Росії брати участь в Парламентській асамблеї ОБСЄ.

Нагадаємо, парламентарі 20 країн закликали Австрію не допустити Росію до участі у Парламентській асамблеї ОБСЄ.

Проте Австрія видала візи підсанкційним росіянам для участі у засіданнях ОБСЄ.

Читайте також на Newssky «Дмитро Суслов запустив робочий простір для команд» і дивіться на YouTube-каналі «Нудний Пенс».

Щоб завжди бути в курсі подій, підписуйтесь на ТГ-канал Newssky. Також рекомендуємо актуальні дискусії друзів України в Північній Америці на YouTube-каналі Rashkin Report.


Підтримати проект:

Підписатись на новини:




В тему: