У Вашингтоні розглядають передачу Україні Ми-17 та ПЗРК Stinger

03.12.2021 0 By NS.Writer

Адміністрація президента США Джо Байдена розглядає можливість відправити в Україну додаткову військову допомогу з ПЗРК Stinger, про це повідомляє Мілітарний з посиланням на телерадіокомпанію США CNN.

Ми-17 армії Афганістану. Фото з відкритих джерел

За даними CNN, США мають намір поставити в Україну нову партію протитанкових ракетних комплексів Javelin, міномети та відправити радників.

Також розглядається можливість відправлення Україні партії переносних зенітно-ракетних комплексів Stinger та вертольотів Ми-17, які спочатку призначалися для афганської армії.

Обговорення запропонованого пакету допомоги з летальною зброєю продовжуються, оскільки Україна почала публічно попереджати, що вторгнення може відбутися вже у січні.

Крім того, США ведуть переговори з європейськими союзниками щодо нового пакету санкцій проти Росії та її керівництва на випадок вторгнення.

У 2011 році США замовили в Росії 63 багатоцільових вертольоти Ми-17В-5 для потреб Національному повітряному корпусу Афганістану на загальну суму у 1,3 млрд доларів.

Станом на 2014 рік Росія виконала свої зобов’язання за контрактом, з того часу частина бортів була втрачена в ході бойових дій.

Нагадаємо, відремонтований українським підприємством АТ «Мотор Січ» афганський багатоцільовий вертоліт Ми-17 залишається на території заводу.

Після захоплення влади в Афганістані радикальним рухом «Талібан» його подальша доля не визначена.

FIM-92 Stinger — переносний зенітно-ракетний комплекс класу «земля-повітря» з інфрачервоною головкою самонаведення розробки американської компанії General Dynamics.

Комплекс призначений для ураження вертольотів і літаків противника, що низько летять, на зустрічних і наздоганяючих курсах в умовах впливу природних і штучних теплових перешкод.


Підтримати проект:

Підписатись на новини:




В тему: