До морської піхоти ВМСУ «дійшли» LaserTag та штурмові дії в урбанізованій місцевості

03.12.2021 0 By NS.Writer

Українські морські піхотинці почали відпрацьовувати раніше дещо незвичні для них заходи зі штурму будівель та приміщень за допомогою сучасної системи «Лазертаг», пише defence-ua.com.

На базі Міжвидового центру підготовки військових частин та підрозділів, що на Миколаївщині, курсанти-морпіхи, в рамках проведення комплексного заняття, відпрацювали тактичні дії в урбанізованій місцевості під час штурму та зачистки будівель.

Як відзначили у прес-службі ВМСУ, ці навчання проводилось з застосуванням системи лазерного симулятора двостороннього вогневого контакту, більш відомої як «Лазертаг».

В рамках тренувань, з підвищення бойової підготовки у Школі морського піхотинця Навчального центру ВМСУ, особовий склад в лиці морпіхів вчився переповзати й стрімко перебігати від укриття до укриття, долати перешкоди, швидко влазити у вікна будинків, блокувати та знищувати вогневі точки.

Відзначається, що під час цих навчань військовослужбовці вчилися діяти як самостійно, так і у складі малих тактичних груп в умовах реальної бойової обстановки на незнайомих ділянках місцевості. Інструктори пояснювали, як правильно рухатися вздовж будівлі, особливості входу в закриті приміщення, подальше просування та блокування.

Своєю чергою, застосування сучасної системи LaserTag дозволило провести ці тренування у більшій динаміці та реалізмі. Адже всі «постріли» та «поранення» морпіхів відображались не тільки на оснащенні бійців, а й на планшетах керівників цих вправ, що дозволяло їм оперативно реагувати та бачити результати ухвалених рішень у реальному часі.

«Застосування таких систем надає можливість більш точно оцінити дії кожного військовослужбовця, створити більш напружену обстановку, значно економити ресурс озброєння та боєприпаси. До того ж системи лазерної імітації бою широко використовують у світовій практиці для тактичної підготовки, вони є основним засобом профільного навчання військовослужбовців країн Альянсу. А наше завдання — підготовка морських піхотинців за стандартами НАТО, які готові йти в бій та перемагати», — зазначив начальник Школі морського піхотинця Навчального центру ВМС ЗС України підполковник Ігор Куцар.

Нагадаємо, вперше, після ознайомлення з подібним досвідом на навчаннях НАТО, масштабні тренування з системою «Лазертаг» запровадили підрозділи Сухопутних військ на початку минулого року.

При цьому, командування СВ ЗСУ, зокрема в лиці генерал-лейтенанта Олександра Сирського, високо оцінило потенціал таких навчань й пообіцяло й надалі збільшувати їх проведення та закупати необхідне оснащення для подібних тренувань.


Підтримати проект:

Підписатись на новини:




В тему: