Три новітні гелікоптери Airbus H125 отримали одеські прикордонники

11.02.2022 0 By NS.Writer

Окрема Одеська авіаційна ескадрилья поповнилася трьома сучасними прикордонними гелікоптерами Airbus H125, інформує Мілітарний.

Airbus H125 Держприкордонслужбb. Фото: ДПСУ

Наразі, на Одещині є вся необхідна інфраструктура для прийняття нових багатоцільових гелікоптерів французького виробництва, 4-го лютого вони прибули на нове місце дислокації, повідомили у Держприкордонслужбі.

Зокрема, на базі Одеської ескадрильї побудований новий вертолітний майданчик з відповідним світлотехнічним обладнанням та ангар для зберігання авіатехніки.

Постачання новітніх гелікоптерів Airbus H125 відбувається в рамках угоди між урядом України та урядом Французької Республіки.

15 військовослужбовців авіаційного складу ескадрильї пройшли курси підвищення кваліфікації на даний вид техніки у Франції.

Гелікоптери H125 оснащені оптико-електронною системою спостереження, яка дозволяє здійснювати моніторинг державного кордону, в тому числі й в тепловому діапазоні (за допомогою тепловізора).

Обладнання дає можливість вести зйомку відео у високій якості та в режимі реального часу передавати його.

Також гелікоптери обладнані системою оповіщення з гучномовцями та спеціальними авіаційними прожекторами, які можуть використовуватись синхронно, з системою оптико-електронного спостереження. Дальність польоту нових Airbus H125 без дозаправлення перевищує 500 км, а крейсерська швидкість становить 220 км/год.

«Airbus H125 у 5 разів економніші у використанні палива та мають кращі маневренні характеристики, у порівнянні з МІ-8, які є на озброєнні у Державній прикордонній службі», — зауважили у повідомленні.

У рамках виконання міжурядової угоди з Французькою Республікою та реалізації інвестиційного проекту МВС щодо створення єдиної системи авіаційної безпеки та цивільного захисту, Україна має поповнитися 55 новими зразками авіатехніки. З них Держприкордонслужба України отримає 24 нові гелікоптери.

Нині українські прикордонники мають вже 7 гелікоптерів Н125 французької компанії Airbus Helicopters, три з яких прибули до України наприкінці грудня 2021 року.


Підтримати проект:

Підписатись на новини:




В тему: