Три місяці – і ви військовий зв’язківець

24.01.2021 0 By NS.Writer

У навчально-тренувальному центрі до навчання приступило близько ста зв’язківців.

Про це пише armyinform.com.ua.

— Опановувати спеціальність зв’язківця за визначеними фаховими напрямками до нас прибули військовослужбовці з усіх областей України, — розповів заступник начальника ОНТЦ із морально-психологічного забезпечення підполковник Юрій Кривоніс. — Результати співбесід та тестувань свідчать про достатній загальноосвітній рівень і позитивну налаштованість новоприбулих на оволодіння учбовими програмами.

Підготовку курсантів проводитимуть за вдосконаленими тримісячними навчальними планами та методиками. Вони передбачають вивчення новітніх засобів та систем зв’язку і особливості їхньої експлуатації з урахуванням бойового досвіду АТО/ООС.

— Специфіка підготовки зв’язківця органічно об’єднує теорію і практику в єдину методичну систему, — зазначив заступник начальника ОНТЦ полковник Сергій Ширіпов. — Теоретичні знання воїни послідовно закріплюватимуть спочатку на лабораторній базі закладу, потім — у польових умовах. При цьому організація зв’язку проходитиме з моделюванням реальних бойових ситуацій.

До слова, випробування передовою пройшли майже 80 відсотків викладачів та інструкторів навчального центру.

Як особливість цьогорічного поповнення, слід відзначити зростання серед курсантів чоловіків — близько 60 відсотків. Помолодшав і їхній вік: на 80 відсотків це воїни віком від 20 до 35 років.

— За чотири роки контрактної служби я опанував спеціальності кулеметника, навідника і навіть кухара, — розповів морпіх старший солдат В’ячеслав. — У 2018-му виконував бойові завдання на Донеччині. Рішення стати зв’язківцем прийшло з розуміння того, що це важлива складова забезпечення взаємодії підрозділів та ефективності їх бойового застосування. Окрім того, це можливість здобути сучасну та престижну спеціальність, що стане в нагоді в армійських лавах і в цивільному житті.

До слова, серед новоприбулих майже третина має бойовий досвід у районі АТО/ООС. І це, на думку командування навчальної військової частини, є додатковим мотиваційним фактором для успішного навчання курсантів.


Підтримати проект:

Підписатись на новини:




В тему: