Швейцарія голосує за припинення ядерної енергетики

22.05.2017 0 By Chilli.Pepper

Вона переорієнтовує свої зусилля в напрямку використання відновлюваних джерел енергії, повідомляє engadget.

Такі країни, як Великобританія все ще можуть використовувати ядерну енергетику, але Швейцарія рухається в протилежному напрямку. Країна проголосувала за енергетичний план, який в кінцевому підсумку усуне будь-яке використання ядерної енергії, переклавши свої зусилля на використання поновлюваних джерел, таких як сонячна енергія і вітер. Поки немає графіка закриття ядерної установки, яке було обрано шляхом обов’язкового референдуму. Проте, зусилля повинні розпочатися в січні 2018 року – більш детальну інформацію ви можете почути згодом.

Ті, хто виступав проти плану, стверджують, що це призведе до збільшення витрат і скорочення доступу до надійної енергії. Вони також були стурбовані тим, що великі площі, необхідні для панелей сонячних батарей і вітряних ферм будуть кидати тінь на незаймані швейцарські пейзажі.

Прект не буде мати величезного впливу на навколишнє середовище або локальну безпеку … звичайно ж, не найближчим часом, враховуючи, що виведення з експлуатації ядерного реактора може зайняти десятиліття. Тим не менш, він відображає зміни в підходах. Швейцарський уряд першим запропонував ідею в 2011 році у відповідь на ядерну катастрофу на Фукусімі, але наступні роки також спостерігається зміна ставлення до поновлюваних джерел енергії. Там, де це мало звичай бути відносно дорогими і рідкісним, тепер є досить доступним за ціною, і швидко стає основним вибором. Швейцарія не тільки має привід відмовитися від ядерної енергетики, вона може зробити це, знаючи, що екологічно безпечна заміна для своїх реакторів є цілком реалістичною.


Підтримати проект:

Підписатись на новини:




В тему: