Східний фланг НАТО вимагає посилення присутності США

02.04.2023 0 By Chilli.Pepper

Країни східного флангу НАТО в п’ятницю закликали до посилення військової присутності США в регіоні напередодні саміту Альянсу у Вільнюсі в липні, повідомляє newssky.com.ua із посиланням на spacewar.

Східний фланг НАТО вимагає посилення присутності США“Ми повинні працювати над збільшенням присутності США в нашому регіоні на східному фланзі з точки зору військ і техніки”, – заявив міністр закордонних справ Румунії Богдан Ауреску після переговорів зі своїми колегами з так званої Бухарестської дев’ятки.

Міністри з Болгарії, Чехії, Естонії, Угорщини, Латвії, Литви, Польщі, Румунії та Словаччини знову закликали до посилення обороноздатності регіону, який межує з охопленою війною Україною.

“Якщо у нас буде сильна оборона, то ми зможемо спроектувати сильне стримування дестабілізуючої і напористої поведінки росії”, – заявив Ауреску після переговорів у польському місті Лодзь.

“Це єдина мова, яку розуміє росія”, – додав він.

Ауреску закликав до “більшої протиповітряної оборони, більшого протиракетного потенціалу на наших територіях… більше засобів спостереження, розвідки і розвідки”.

Країни В9 також пообіцяли надалі підтримувати Україну у боротьбі з російським вторгненням.

“Країни B9 є лідерами тут, також з точки зору мобілізації союзників до сміливіших дій, як це було у випадку з передачею винищувачів МіГ-29 або танків”, – заявив міністр закордонних справ Польщі Збігнєв Рау.

Ми всі підтримуємо вступ України до НАТО”, – додав Ауреску, зазначивши, що “пріоритетом зараз є підтримка України для перемоги у цій війні.

“Наступний місяць, наступний період буде вирішальним для долі війни в Україні”, – сказав Ауреску.


Підтримати проект:

Підписатись на новини:




В тему: