Делегація експертів із протиповітряної оборони США працювала в Україні протягом тижня

08.12.2021 0 By NS.Writer

Задля подальшого розвитку взаємосумісності до України вкотре прибула делегація представників США. Насамперед експерти з протиповітряної оборони США вивчали та обговорювали проблемні питання в системі протиповітряної оборони держави, пише armyinform.com.ua.

Візит американських партнерів тривав тиждень. За цей час іноземні колеги відвідали не лише Командування Повітряних Сил ЗСУ, а й безпосередньо попрацювали в авіаційних підрозділах, зенітно-ракетній бригаді, радіотехнічних підрозділах, операційному командуванні, командних центрах. Вивчали ситуацію на місцях, спілкувались із керівництвом військових частин та військовослужбовцями, що несуть бойове чергування в системі ППО.

Представники Командування Повітряних Сил ЗС України зауважують, що візит партнерів США є свідченням беззаперечної підтримки України в боротьбі з агресором.

— Продемонстрували реальний стан справ та визначили напрямки, які найбільш гостро потребують військово-технічної допомоги США, — прокоментував Олещук. Наявними силами та засобами ми здатні організувати систему протиповітряної оборони, але парк авіаційного озброєння, який є у нас в державі потребує серйозного оновлення.

Під час робочої зустрічі українські фахівці продемонстрували іноземним колегам не лише наявні прогалини, де не обійтись без підтримки союзників, а й сильні сторони, до прикладу, новітнє радіолокаційне озброєння.

Після фінального традиційного обміну сувенірами українські фахівці висловили сподівання, що візит принесе конкретні практичні результати.


Підтримати проект:

Підписатись на новини:




В тему: