Що потрібно знати про відкриття фірми у Польщі українцям?

30.05.2023 0 By Chilli.Pepper

Як відкрити фірму у Польщі українцю? Популярні напрямки для бізнесу в Польщі. Переваги створення бізнесу з «Romaniuk&Partners».

Вигідне географічне розташування Польщі та лояльне ставлення влади до бізнесу, а також інші переваги приваблюють багато підприємців, зокрема й українців. Що потрібно робити для відкриття компанії у Польщі? Який напрямок діяльності обрати?

Як відкрити фірму у Польщі українцю?

Згідно з польським законодавством, створити та вести свій бізнес на території Республіки Польщі можуть не лише громадяни Польщі та Євросоюзу, а й іноземці. Відкрити фірму в Польщі українцю https://r-partners.pl/ua /registratsiya-predpriyatiya-v-polshe/ можна, якщо він має закордонний паспорт.

Тим українцям, які хочуть вести бізнес у Польщі, необхідно розуміти, з чого починати створення своєї компанії. Спочатку необхідно виконати кілька підготовчих кроків, які стануть відмінним стартом для успішного розвитку компанії. Як першочергові кроки необхідно:

  • Провести аналіз польського ринку. Часто буває, що на початковій стадії ведення бізнесу у Польщі підприємець стикається з проблемами, що виникають через некоректне розуміння потреб ринку. Тому важливо проаналізувати цільову аудиторію, оцінити конкурентні фірми та інші аспекти конкретного напряму діяльності.
  • Ознайомитись із законодавчими нормами Польщі для сфери діяльності, в якій хочете реєструвати компанію. Підприємцю необхідно вивчити як загальні вимоги до підприємницької діяльності, так і вимоги до певної сфери діяльності. Наприклад, необхідно розуміти, які ліцензії необхідні, що потрібно враховувати при оформленні працівників на роботу, які є податкові особливості та інше.
  • Підприємцю, який хоче працювати на території Польщі, необхідно визначитися із законними підставами для перебування в країні. Наприклад, якщо українцю не потрібно постійно перебувати у Польщі, буде достатньо наявності біометричного паспорта, якщо ж необхідно перебувати більш тривалий час – варто планувати оформлення візи чи ВНЖ.
  • Створити стратегію розвитку підприємства. Без стратегії старт компанії може затягтися і буде складно вивести компанію на необхідний рівень. Також варто враховувати, що особливості маркетингу, документообігу та інших моментів у Польщі відрізняються від українських.

Популярні напрямки для бізнесу в Польщі

Зрозуміло, що реєстрація фірми в Польщі – далеко не перший етап на шляху створення компанії. Дуже важливо проаналізувати які сфери підприємницької діяльності є найперспективнішими та найвигіднішими, і визначитися, в якому напрямку розвивати бізнес.

Республіка Польща належить до індустріально-аграрних держав. На її території є гірничо-металургійні підприємства, розвинена хімічна та машинобудівна галузь, а також текстильна та меблева промисловість.

При розвиненій ринковій економіці, все ж таки є незаповнені ніші. Це і приваблює як великих, так і підприємців-початківців. Найчастіше іноземці обирають у Польщі такі напрями для розвитку бізнесу: транспортні перевезення, торгівля, будівництво, ІТ-сфера, агентство з працевлаштування.

У кожному з цих напрямків є свої переваги. Наприклад, для того, щоб відкрити транспортну фірму в Польщі https://r-partners.pl/ru/kak-otkryt-transportnuyu-fyrmu-v-polshe-poshagovaya-ynstruktsyya/ можна легко отримати необхідні ліцензії, а торгові компанії отримують доступ до європейського ринку.

Варто розуміти, що ці напрями діяльності не є єдиними, де успішно розвивають бізнес українці. Є й інші напрями реалізації підприємницької діяльності – рекламні агентства, сфера комунального харчування, салони краси та інших.

Переваги створення бізнесу з Romaniuk&Partners

Наша компанія «Romaniuk&Partners» https://r-partners.pl/ru/ забезпечує якісну правову підтримку бізнесу на території Польщі та України. Своїм клієнтам ми пропонуємо такі послуги:

  • Відкриття бізнесу в Польщі (планування, реєстрація фірми, отримання необхідних дозволів та ліцензій, реєстрація торгової марки).
  • Створення компанії у різних сферах діяльності: будівництво, виробництво, транспортні послуги, торгівля та інші.
  • Супровід поточної діяльності бізнесу: розробка господарських договорів, представництво інтересів фірми в судових органах, вирішення судових спорів.
  • Легальне працевлаштування та легалізація іноземців у Польщі (оформлення дозволів на роботу, трудові договори з працівниками-іноземцями та ін.)

За час багаторічної практики наші фахівці успішно допомогли з відкриттям, реєстрацією та веденням компаній різних напрямків діяльності. Ми максимально кваліфіковано підходимо до вирішення питань клієнтів, оперативно та ефективно реагуємо на всі виклики, з якими стикається бізнес наших клієнтів у Польщі.


Підтримати проект:

Підписатись на новини:




В тему: