Російські облікові записи Twitter пробували вплинути на вихід Великобританії з ЄС

14.11.2017 0 By Chilli.Pepper

Російська підривна кампанія у соціальних медіа була далекосяжною, повідомляє engadget.

Спроба Росії вплинути на західну політику через Twitter звичайно не обмежилась американськими виборами 2016 року. Wired та New Knowledge ретельно розглянули російські облікові записи, надані американським політикам, і  виявили принаймні 29 фіктивних користувачів, які підтримали вихід Великобританії з Європейського Союзу (так званий Brexit). Облікові записи використовували хеш-теги, пов’язані з Brexit, збуджували ісламофобські настрої та використовували расистську мову проти біженців. Такі облікові записи також не ігнорувалися. Об’єднані, у них було 268 643 послідовників, і сотні разів розшарено кілька постів.

Твійти, безпосередньо пов’язані з Brexit, були розміщені одразу після голосування в червні 2016 року, але вони характеризуються як “знімок”, який не обов’язково відображає всю ситуацію. Деякі нібито американські акаунти були заздалегідь незвично захоплені Європою, проте, і часто публікували аналогічні антиімміграційні та антиісламські повідомлення у відповідь на теракти. У попередньому дослідженні BuzzFeed було виявлено 13 тисяч ботів з Twitter, які підтримували вихід з ЄС, але незрозуміло, скільки з них пов’язані з Росією.

Відкриття не те щоб шокує: якщо Росія використовувала Twitter-боти, щоб спотворити американські настрої, вона б не витратила багато зусиль, щоб зробити те ж саме для британців. Однак такі висновки можуть мати вирішальне значення для офіційного розслідування впливу Росії на Brexit. Вони також підкреслюють легкість з якою можна налаштувати сучасну пропаганду – ви можете націлювати аудиторію по всьому світу з мінімальними зусиллями.


Підтримати проект:

Підписатись на новини:




В тему: