РФ вербує найманців на Балканах. Серед них є серби

08.01.2023 0 By Chilli.Pepper

Ьосійська влада набирає солдатів на війну з Україною не лише через мобілізацію, а й шляхом вербування найманців за кордоном; Важливим регіоном для Кремля в цьому плані стали Балкани, повідомляє український урядовий портал Центру національної опозиції, про що пише newssky.com.ua із посиланням на wydarzenia.

Російські призовники / Іван Височинський / Zuma Press / Агентство ФОРУМ

Одним із відповідальних за цю практику є громадянин Сербії Деян Берич, колишній найманець, який нині проживає в росії та воював проти українських військ у 2014 році на Донбасі. Ще один серб, який вербує мешканців балканських держав, – Зіка Радоїч, який зараз воює на боці військ агресора під час вторгнення в Україну, повідомляє сайт влади Києва.

«Нагадуємо, що паспорт третьої країни не звільняє учасників війни (на боці Ьосії) від відповідальності », – наголошує портал.

Повідомлення про те, що Кремль вербує іноземних найманців і відправляє їх на фронт, які з’являються там з весни 2022 року, тобто з перших місяців російського вторгнення в сусідню країну. Не багатьом з громадян випало на долю воювати в лавах агресора, як от в Сирії і Центральноафриканській Республіці.

У середині листопада незалежні ЗМІ повідомили, що в Україні загинув замбійський студент, завербований для боротьби у в’язниці російською приватною військовою компанією, відомою як “група Вагнера”.


Підтримати проект:

Підписатись на новини:




В тему: