Охочих бути офіцерами серед харківських кадетів-дівчат вище, ніж серед хлопців

05.06.2021 0 By NS.Writer

У центрі Харкова відбувся випуск кадетів випускних курсів Державної гімназії-інтернату з посиленою військово-фізичною підготовкою «Кадетський корпус». 105 хлопців та 22 дівчини простилися із рідним навчальним закладом та направилися в доросле життя, пише armyinform.com.ua.

— Уперше за всю історію кадетського корпусу ми випускали дівчат, − каже його начальник генерал-майор Олексій Середа. — Ці 22 представниці чарівної статі були в числі першого набору дівчат і першого ж випуску. До речі, приблизно 80% кадеток планують вчитися далі на офіцера в різних відомчих вишах, і це приблизно на 10-20% більше порівняно зі схожою статистикою серед хлопців. Важко розставатися із цими маленькими українцями, які вже стали великими патріотами України. Вірю, що вміння долати всі труднощі, що ми їм заклали в харківській «кадетці», допоможе їм впевнено рухатися та розвиватися.

Привітати юнаків та дівчат у погонах кадетів прийшли: тимчасовий виконувач обов’язків начальника Харківського національного університету Повітряних Сил імені Івана Кожедуба полковник Микола Коваленко, командири військових частин та установ Збройних Сил України, а також представники місцевих органів самоврядування.

— Не так важливо, яким саме шляхом ви підете далі. Головне, щоб у серці ви продовжували любити свою державу, були сміливими та рішучими, а також цінили професію захисника України. Якщо ж вам близька романтика п’ятого океану та красивий однострій воїна Повітряних Сил, то будемо щасливими побачити таких у нашій приймальній комісії. Бажаю всім щастя, міцного здоров’я та армійського везіння, — зауважив полковник Микола Коваленко.

Почесні гості узяли участь у врученні документів про закінчення навчального закладу та почесних нагрудних знаків кадетам.
Віцестарший сержант Олександр Семенов та кадет Костянтин Чекригін

Серед випускників були два друга: віцестарший сержант Олександр Семенов та кадет Костянтин Чекригін. Перший цього літа вступатиме до Житомирського військового інституту імені Сергія Корольова, бо йому подобається працювати зі складною апаратурою. Тим часом Костянтин Чекригін мріє бути військовим пілотом і тому подав документи до льотного факультету Харківського національного університету Повітряних Сил імені Івана Кожедуба.

— Мій батько понад 20 років прослужив в Українській армії, − каже Костянтин Чекригін . — Нині він на пенсії у званні підполковника запасу. Бути офіцером хотів приблизно із п’ятого класу і ось. Тепер же я за крок до здійснення свої мрії. Знаю, що на льотні професії найбільший конкурс.Та за час навчання у «кадетці» я здобув чимало спортивних титулів і здоров’я абсолютно нормальне.Тож готовий до боротьби за погони курсанта ХНУПС.

Після вручення нагрудних знаків кадети простилися з прапором Державної гімназії-інтернату з посиленою військово-фізичною підготовкою «Кадетський корпус» та пройшлися урочистим маршем повз своїх командирів, батьків і гостей заходу.

За словами генерал-майора Олексія Середи, до початку червня у них триватиме вступна кампанія.

— Цього року ми плануємо набрати близько 250 «новобранців», 40 із яких дівчата. Юних джентльменів набиратимемо у 7-11 класи, а леді —вчитимуться в 9-11 класах. На жаль, карантинні заходи та локдаун внесли корективи в роботу із потенційними кадетами щодо проведення днів відкритих дверей. За попереднім даними, цього року тих, хто бажає вступити до кадетського корпусу набагато більше від наявних місць. Своїх новачків ми завжди зустрічаємо словами: «освіта — скарб, а праця − ключ до нього». До випуску вони в цьому переконуються і вже переказують це гасло абітурієнтам, — додав наостанок начальник Кадетського корпусу.


Підтримати проект:

Підписатись на новини:




В тему: