Препарат відміняє вікову розумову деградацію протягом кількох днів

14.12.2020 0 By Chilli.Pepper

Каліфорнійський університет в Сан-Франциско опублікував яскраву новину про нове дослідження.

Сюзанна Розі, доктор філософії. Фото Сьюзан Меррелл

Згідно з новим дослідженням учених Каліфорнійського університету в Сан-Франциско, всього кілька доз експериментального препарату можуть повернути назад вікове зниження пам’яті та розумової гнучкості у мишей.

Препарат, названий ISRIB, вже показав в лабораторних дослідженнях відновлення функції пам’яті через місяці після черепно-мозкової травми, зворотних когнітивних порушень при синдромі Дауна, запобігання втрати слуху, пов’язаної з шумом, боротьбу з деякими типами раку передміхурової залози і навіть поліпшення пізнання у здорових тварин.

У новому дослідженні, оприлюдненому 1 грудня 2020 року в журналі eLife з відкритим доступом, дослідники продемонстрували швидке відновлення когнітивних здібностей у старих мишей, яке супроводжується омолодженням мозку та імунних клітин, що може допомогти пояснити поліпшення функції мозку.

“Надзвичайно швидкі ефекти ISRIB вперше показують, що значний компонент вікових когнітивних втрат може бути викликаний свого роду оборотним фізіологічним “блокуванням”, швидше ніж перманентною деградацією”, – сказала Сюзанна Розі, доктор філософії, голова Кафедри Льюїс і Рут Коцен II і професор кафедри неврологічної хірургії і фізіотерапії та реабілітації.

“Дані свідчать про те, що літній мозок не назавжди втратив важливі когнітивні здібності, як зазвичай передбачалося, а скоріше ці когнітивні ресурси все ще є, але були певним чином заблоковані, захоплені порочним колом клітинного стресу”, додав Пітер Уолтер, доктор філософії, професор кафедри біохімії та біофізики UCSF і дослідник Медичного інституту Говарда Хьюза. “Наша робота з ISRIB демонструє спосіб розірвати цей цикл і відновити когнітивні здібності, які з часом стали замурованими” ….

“Ми бачили, як ISRIB відновлює пізнання у тварин з черепно-мозковою травмою, що багато в чому схоже на прискорену версію вікового зниження когнітивних функцій”, – сказав Розі, який є директором нейрокогространних досліджень в Центрі травм мозку і хребта UCSF і членом UCSF Weill Institute for Neuroscck. “Це може здатися божевільною ідеєю, але питання про те, чи може препарат обернути назад симптоми старіння, був просто логічним наступним кроком”.

Forbes також повідомляє, що “У всіх дослідженнях дослідники не спостерігали серйозних побічних ефектів”.


Підтримати проект:

Підписатись на новини:




В тему: