Практика: Виявляється, Stadia – це доволі хороший спосіб грати в Cyberpunk 2077

13.12.2020 0 By Chilli.Pepper

Якщо у вас немає висококласного ПК або консолі наступного покоління, Stadia — найкращий альтернативний варіант.

З моменту свого старту в листопаді минулого року Stadia змогла забезпечити кілька дорогоцінних і актуальних багатоплатформених релізів — Doom Eternal, Assassin’s Creed Valhalla і багато інших, повідомляє новину androidpolic.

На цьому тижні сервіс представив свій найбільший з анонсів: довгоочікувану Cyberpunk 2077. Це величезна і амбітна гра, яка вже заробила репутацію погано працюючої на більшості пристроїв. І хоча Stadia безумовно не найкращий спосіб зануритися у науково-фантастичну епопею, виявляється, що це далеко не найгірший варіант.

Cyberpunk 2077, якщо ви вперше чуєте про нього, – це новітня гра від CD Projekt Red, польської студії, найбільш відомою здебільше завдяки серії рольових бойовиків «Відьмак». Дія відбувається в основному в Нічному місті, майбутньої технічної антиутопії у стилі “Того, що біжить по лезу” / “Примари в обладунках” / Deus Ex, де люди з високотехнологічними протезами, прикріпленими до їхніх тіл, скоюють злочини один проти одного. Також там є Кіану Рівз.

Атмосфера в Нічному місті чудово реалізована; вулиці метушаться в активності. Коли ви уважно придивитесь, ілюзія починає згасати – багато дверей зачинені на замок, і багато NPC (неігрові персонажі) не можуть сказати чогось цікавого. Але розробники провели чудову роботу, передаючи загальне відчуття крихкого, наповненого злочинами майбутнього, яке просто достатньо віддалене від нашого сьогодення, щоб відчувати його екзотикою, але не зовсім чужою. Бездоганний звуковий дизайн справді теж допомагає продати гру: гравця постійно вражають текстуровані та органічні звуки навколишнього середовища та захоплюючий і динамічний саундтрек. Якщо у вас немає зручних динаміків, настійно рекомендуємо скористатись навушниками.

Однак голосові виконання менш вражаючі. Чоловічий варіант ігрового персонажу V, зокрема, виступає як жорсткий хлопець, і виступ Кіану теж відчувається трохи дерев’яним (хоча це насправді нехарактерно). Вони непогані, звичайно, не за галузевими стандартами, але не досягають трансцендентних максимумів, скажімо, чудової гри Rockstar. Враховуючи тривалий і неспокійний розвиток гри (її вперше представили у тизерах на початку 2013 року!), це певним чином ніби ганьба. Світовий жаргон часом також відчувається дещо вимушеним: хірурги, які встановлюють кібернетичні імплантати, наприклад, є “ripperdocs”. Досить слабенько.

Незважаючи на перспективу гри від першої особи та всю зброю, Кіберпанк не є традиційним шутером від першої особи. Як і серія Відьмаків, це RPG, в комплекті з очками досвіду, рівнями, статистикою гравців та предметів. Спочатку це трохи бентежить – на початку гри багаторазові постріли в голову навіть пересічних ворогів, не обов’язково призводить до вбивства, це лише додаткові очки шкоди. Є безліч опцій, меню та систем, які можуть трохи дезорієнтувати, і цікаво, чи зрештою вся ця складність буде вартою клопоту; варто укласти парі, що можна відмінно пройти гру, навіть не вивчивши і половини із того, що запропоновано. І все ж, якщо це “варення” вам до смаку, то вам є куди “встромити зуби”.

Провівши кілька годин за грою на Stadia, стає зрозуміло, що ця версія не виходить за рамки звичайного ігрового ПК, але на диво конкурентний варіант. Помилки, вочевидь, є, але частота кадрів стабільна, а час завантаження, на щастя, короткий. У вас є можливість грати в режимах із пріоритетом графіки або продуктивності; графічний режим обмежений 30 кадрами в секунду, продуктивність може сягати 60.

Оскільки Stadia завжди транслює потоки з найвищою роздільною здатністю, дозволеною вашим дисплеєм і настройками, і завжди робить знімки екрану з роздільною здатністю 1080p, незалежно від дозволу, з яким рендерится ваша гра, не можна зі 100-відсотковою впевненістю сказати, яка роздільна здатність в графічному режимі, але якщо дивитися на телевізорі 4K то можна припустити 1080p. Щоб підтримувати 60 кадрів в секунду, режим продуктивності виконує рендеринг із більш низьким розподілом і зменшує ефекти освітлення. Якщо ви порівнюєте їх один-до-одного, то можете помітити відмінності, але в русі, я думаю, додаткова плавність режиму продуктивності варта того, щоб погіршити візуальну точність.

Наскільки можа судити, візуальні ефекти приблизно відповідають консольним версіями гри, а продуктивність насправді краще, ніж на Xbox One останнього покоління і PlayStation 4. Якщо у вас є PS5, Xbox Series X або сучасна потужна ігрова установка, ви повинні зіграти в Cyberpunk 2077 там. Але з огляду на те, наскільки складно (і дорого) знайти нові консолі і відеокарти просто зараз, шанси, що це не трапиться, досить високі. Якщо ви в такому човні, не бійтеся спробувати Cyberpunk на Stadia – це відмінний спосіб відчути смак гри.

Cyberpunk 2077 доступний на Stadia за 60 доларів просто зараз, і для гри в нього не потрібно підписки або спеціального обладнання. Якщо ви заберете його до 18 грудня, Google навіть додасть безкоштовний контролер і Chromecast Ultra, щоб ви могли грати на своєму телевізорі.


Підтримати проект:

Підписатись на новини:




В тему: