Польща запровадила санкції проти Росії та Білорусі

26.04.2022 0 By NS.Writer

Польща запровадила санкції проти 15 фізичних та 35 юридичних осіб із Росії та Білорусі у відповідь на військове вторгнення в Україну. Про це повідомило Міністерство внутрішніх справ та адміністрації Польщі, пише radiosvoboda.org.

Серед фізичних осіб у списку санкцій опинилися російських бізнесмен Олег Дерипаска, співвласник «Альфа-Груп» Михайло Фрідман, засновник групи «Сафмар» Михайло Гуцерієв, голова «Роснєфті» Ігор Сєчін та інші. Їм заборонять в’їзд до країни.

Під санкційні обмеження потрапили російські підприємства, зокрема «Лабораторія Касперського», КамАЗ, дочірні підприємства НОВАТЕКу та «Газпрому».

З компаній, пов’язаних з Білоруссю, до списку включено BELOIL Polska, що належить «Білоруснафті» та БНК. Будуть заморожені її рахунки та активи, вона не зможе брати участь у держзакупівлях.

«Вчора я підписав рішення про санкції проти 50 російських олігархів і організацій, які ведуть реальний бізнес у Польщі. Наша мета — вдарити по російській економіці, щоб Росія не могла вести війну в Україні», — написав міністр внутрішніх справ Польщі Маріуш Камінський у твіттер.

Президент Польщі Анджей Дуда 15 квітня підписав закон про ембарго на імпорт вугілля з Росії.

13 квітня президент Польщі перебував з візитом в Києві — він відвідав Бородянку, також заявив про подальшу підтримку України.

Читайте також на Newssky «Латвія допоможе Україні з експортом зерна» та дивіться на YouTube-каналі «Нудний Пенс» «Ну що, жартівники? Подобається красуня? День 60».


Підтримати проект:

Підписатись на новини:




В тему: