Польща та Німеччина запускають коаліцію бронетехніки для України

19.03.2024 0 By Writer.NS

26 березня Польща та Німеччина запустять коаліцію бронетехніки для України. Про це заявив міністр оборони Польщі Владислав Косіняк-Камиш на зустрічі з німецьким колегою Борисом Пісторіусом, пише liga.net.

Ілюстративне фото

«Це одна з найважливіших коаліцій, які були створені, ми є двома провідними країнами цього проєкту, до нього приєдналися інші партнери, такі як Велика Британія, Швеція та Італія», — сказав глава польського Міноборони.

За словами Пісторіуса, коаліція бронетехніки є «особливо важливою в той час, коли Росія щодня намагається розділити Захід і підірвати нашу згуртованість».

Він закликав союзників посилити українські наступальні та оборонні можливості у вигляді снарядів та іншого озброєння.

Міністри також обговорили питання щодо ініціативи спільної закупівлі боєприпасів країнами Євросоюзу для України.

Союзники України вже створили декілька коаліцій, зосереджених на розбудові її Військово-повітряних сил та інформаційно-технологічних можливостей. Йдеться про танкову коаліцію, коаліцію з постачання бронетранспортерів, коаліцію з розмінування, об’єднання з передання літаків F-16, яке очолять США, коаліцію з протиповітряної оборони, а також IT-коаліцію.

Читайте також на Newssky «Адам Джассер: безпековий потенціал Європи з часом зростатиме. Як це не парадоксально, але це можна назвати досягненням Трампа» і дивіться на YouTube-каналі «Нудний Пенс».

Щоб завжди бути в курсі подій, підписуйтесь на ТГ-канал Newssky. Також рекомендуємо актуальні дискусії друзів України в Північній Америці на YouTube-каналі Rashkin Report.


Підтримати проект:

Підписатись на новини:




В тему: