Адам Джассер: безпековий потенціал Європи з часом зростатиме. Як це не парадоксально, але це можна назвати досягненням Трампа

18.03.2024 0 By Writer.NS

Адам Джассер

Чи готова Європа до змін у безпековій ситуації в разі потенційного повернення до влади Дональда Трампа, запитала кореспондентка Newssky в Адама Джассера, заступника головного редактора Visegrad Insight, провідної аналітичної платформи в Центральній Європі.

 У Європі зростає усвідомлення того, що потенційна перемога Дональда Трампа може послабити прихильність США європейській обороні, хоча це не вирішено.

Наскільки я розумію, планується збільшення виробництва зброї?

Так, більшість країн ЄС прагнуть збільшити своє військове виробництво, але подолати наслідки два десятиліття нехтування цією сферою нелегко. ЄС також бере це питання близько до серця, пропонуючи виділити 100 мільярдів доларів на зміцнення оборонної промисловості. Біда в тому, що деякі країни, насамперед Німеччина, часом вагаються щодо рішучих кроків у цьому напрямі. Однак, потенціал Європи з часом зростатиме. Як це не парадоксально, але це може дати змогу Трампу назвати такий хід подій своїм успіхом.

«Ковальчук»Спілкувалася власна кореспондентка Newssky (Словаччина, Чехія, Угорщина, Польща), керівниця проєкту V5 Media Марина Ковальчук, заступниця головного редактора

In English


Підтримати проект:

Підписатись на новини:




В тему: