Німеччина готує три інвестпроєкти в Україні на €73 млн

15.08.2023 0 By Writer.NS

Україна спільно з німецькою кредитною установою для відбудови (KfW) готує три нові спільні інвестиційні проєкти на 73 млн євро. Про це заявив прем’єр-міністр Денис Шмигаль за підсумками зустрічі з міністром фінансів Німеччини Крістіаном Лінднером, який прибув із візитом до України, пише liga.net.

Міністр фінансів ФРН Крістіан Лінднер

Наразі KfW реалізує п’ять інвестпроєктів в Україні на 247 млн євро.

Міністр Лінднер вперше відвідує Україну з початку повномасштабної агресії Росії. До цього він був в Україні у 2020 році.

За його словами, мета сьогоднішнього візиту — обговорення конкретних кроків щодо подальшої фінансової підтримки України.

«Ми вже твердо запланували подальшу підтримку України під час планування нашого бюджету на наступні кілька років», — цитує Лінднера видання Bild після його переговорів у міністерстві фінансів України.

Україна вже отримала від Німеччини понад 1,5 млрд євро макрофінансової допомоги, більшу частину — у вигляді грантів.

Також під час зустрічі у Мінфіні обговорювалися кроки щодо покращення інвестиційної привабливості України для залучення німецьких компаній.

«Ми знаємо, що Україна також захищає наші цінності, а разом з ними і європейський порядок та свободу загалом», — заявив Лінднер.

  • 21 червня 2023 року німецькому банку збільшили гарантії страхування воєнних ризиків в Україні.
  • 7 серпня Німеччина розширила гарантії своїм компаніям, які інвестують в Україну.

Читайте також на Newssky «Зеленський: 14 країн приєдналися до гарантій безпеки від G7» і дивіться на YouTube-каналі «Нудний Пенс».

Щоб завжди бути в курсі подій, підписуйтесь на ТГ-канал Newssky. Також рекомендуємо актуальні дискусії друзів України в Північній Америці на YouTube-каналі Rashkin Report.


Підтримати проект:

Підписатись на новини:




В тему: