Німеччина готує зимовий пакет військової допомоги Україні: з Patriot, Iris-T, Gepard

25.10.2023 0 By Writer.NS

Німеччина готує новий пакет військової допомоги Україні, до якого увійдуть, зокрема, засоби протиповітряної оборони. Про це повідомив прем’єр Денис Шмигаль, який сьогодні перебуває на німецько-українському економічному форумі в Берліні, пише liga.net.

Ілюстративне фото

Він зазначив, що «зимовий» пакет від Німеччини оцінюється в 1,4 млрд євро.

Як передає Укрінформ, канцлер Німеччини Олаф Шольц повідомив, що в новому пакеті будуть системи ППО Patriot, Iris-T6, Gepard тощо.

Він зазначив, що гуманітарна та військова допомога з початку війни з боку Німеччини сягнула 24 млрд євро.

Вчора міністр закордонних справ Дмитро Кулеба в ефірі телемарафону анонсував «хорошу новину» з Німеччини.

  • 20 жовтня Німеччина оголосила про нову військову допомогу Україні: до пакета увійшли три зенітні установки Gepard, розвідувальні дрони, техніка та димові й освітлювальні снаряди.
  • Шмигаль оголосив, що Укроборонпром та німецький збройовий концерн Rheinmetall створили спільне підприємство для обслуговування та ремонту західної техніки. ТОВ вже зареєстровано.

Читайте також на Newssky «Nova Post запустилася у Естонії. Інвестиції — 75 000 євро» і дивіться на YouTube-каналі «Нудний Пенс».

Щоб завжди бути в курсі подій, підписуйтесь на ТГ-канал Newssky. Також рекомендуємо актуальні дискусії друзів України в Північній Америці на YouTube-каналі Rashkin Report.


Підтримати проект:

Підписатись на новини:




В тему: