Нереальний Юпітер: вир у хмарах планети подібний до живопису Ван Гога

27.11.2017 0 By Chilli.Pepper

Космічний корабель «Юнона» НАСА зафіксував захоплюючий вид жахливої бурі на Юпітері, яка нагадує закручені пастельні хмари картини Вінсента Ван Гога, повідомляє space.com.

Шторм на Юпітері, масштаб 6,7 км / піксель. Фото: NASA / JPL-Caltech / SwRI / MSSS / Gerald Eichstädt / Seán Doran

 

Нове зображення було зроблено 24 жовтня під час дев’ятого близького обльоту “Юноною” газової гігантської планети. Мережево хмар – це масивна бурхлива буря у північній півкулі Юпітера, повыдомляэться у бюлетені НАСА.

“Шторм закручується проти годинникової стрілки широким спектром хмарних висот. Більш темні хмари, як передбачається, знаходяться глибше в атмосфері, ніж найяскравіші”, – йдеться у заяві офіційних осіб НАСА. “У деяких яскравих “спалахах” цієї бурі видно невеликі хмари і гряди хмар, що відкидають тіні у праву сторону на картині – сонячне світло падає зліва”.

“Сирі” зображення з інструменту спостереження JunoCam були завантажені на веб-сайт, а потім оброблені цивільними вченими Джеральдом Ейхстадтом і Сіном Дорану створили новий покращений колір.

Яскраві навершя хмар і тіні змінюються у розмірах від 7 до 12 кілометрів по ширині і довжині. Ці хмари, зафіксовані в північній півкулі, схожі на своїх більш дрібних “побратимів”, знайдених в інших областях, сфотографованих “Юноною”. Згідно з формулюванням, як маленькі, так і великі хмари, є висхідними потоками кристалів аміачного льоду, можливо, змішаними з водним льодом.

Під час кожного близького проходу “Юнона” вивчає конкретний регіон Юпітера. А створюючи це нове зображення, космічний зонд перебував приблизно на відстані 10 108 км над вершинами хмар планети, на висоті 41,84 градуса на північ.

На додаток до виявлених гігантських циклонних бурь, “Юнона” також спостерігала потужні сяйва в небі Юпітера.

Дослідницький зонд продовжить вивчення планети газового гіганта з орбіти, принаймі, до лютого 2018 року.

Дізнатися більше про дані JunoCam і громадянські наукові роботи можна на www.missionjuno.swri.edu/junocam.


Підтримати проект:

Підписатись на новини:




В тему: