Морпіх, коуч посадовців Fortune 500, пояснює, чому постановка цілей є «марною тратою часу»

09.06.2017 0 By Chilli.Pepper

Бойовий ветеран Ендрю Вітман був морським піхотинецем протягом 6 років. Він пояснює, чому постановка цілей може бути марною тратою часу, на сторінках businessinsider.

Ендрю Вітман морський піхотинець, коуч топ-менеджерів

Вітман є автором «Ground Zero Лідерство: Ви генеральний директор» і коучем топ-менеджерів зі списку Fortune 500 і посадовців. Нижче приведена транскрипція відео.

Встановлення цілей – найбільша трата часу на планеті Земля. Люди шоковані, коли я говорю це. Установка цілей – повна трата часу, якщо у вас немає цільового призначення. Тому я кажу це так: ви коли-небудь вирушали у відпустку, і не знали, куди їдете? І якщо це сталось, як ви зібрались?

Тому я не знаю, куди я йду. Ось мої цілі. Я збираюся встановити перед собою мету отримати дошку для серфінгу, отримати лижі, отримати мисливські рушниці, отримати вудки. Добре, все це забирає час на дослідження, витрачання ресурсв, я отримав їх: “Так, я досяг своєї мети”. “Куди ти йдеш?” «Ми збираємося на скелелазіння». Правильно? Таким чином, ці цілі мені не допомогли.

Фактично, я витратив даремно коштовні години свого життя і цінні ресурси, які я міг би витратити на те, щоб доставити мене в пункті призначення на речах, які були даремно витрачені. Так що тепер подумайте так: «Якщо я скажу:”Ми їдемо в Рим через два тижні”. Всі цілі самоналаштовуються.

Що нам потрібно зробити? Ми повинні отримати наш паспорт і візу. Ми повинні отримати квитки на літак. Ми повинні отримати готель. Ми повинні з’ясувати, де ми будемо їсти, і що ми збираємося побачити. Таким чином, цілі самоналаштовуються. Тому перестаньте витрачати час, намагаючись придумувати цілі. Просто придумайте пункт призначення і мету, де ви хочете бути, і всі ваші цілі будуть самонаповнені.


Підтримати проект:

Підписатись на новини:




В тему: