Трамп “виплив” зі стіною сонячних батарей на кордоні з Мексикою – як це буде виглядати?

09.06.2017 0 By Chilli.Pepper

Президент Дональд Трамп хоче виконати одну з центральних обіцянок своєї кампанії – будівництво стіни на мексиканському кордоні, повідомляє businessinsider.

Поперечний переріз пропонованої прикордонної стіни сонячних панелей Трампа з Мексикою

Поперечний переріз пропонованої прикордонної стіни сонячних панелей Трампа з Мексикою. Gleason Partners LLC

 

Він схилив лідерів республіканців до пропозиції покрити стіни сонячними панелями і використовувати утворену електроенергію для покриття витрат на її будівництво і обслуговування.

Томас Глісон – керуючий партнер Gleason Partners LLC,  архітектурної фірми з Лас-Вегасу, яка направила пропозицію Департаменту внутрішньої безпеки, у яку включено сонячні панелі. Він розповів Business Insider в середу, що протягом кількох місяців він розмірковував над ідеєю будівництва стіни з сонячних батарей уздовж кордону між США і Мексикою.

Глісон, будучи в будівельному бізнесі, сказав, що знає кількох людей в контакті з Трампом, тому він скерував свою фірму придумати дизайн і “отримати його для предствлення перед” президентом після того, як DHS (міністерство внутрішньої безпеки) дав запит на пропозиції.

Стіна буде генерувати достатньо енергії, щоб оплатити її будівництво менш ніж за 20 років, стверджував Глісон. Але він попередив, що численні змінні – мексиканський кордон далекий від прямої лінії та змін інтенсивності свтла від місяця до місяця – може ускладнити його розрахунки. Він сказав, що його фірма не отримала відмашку від федерального уряду провести повну оцінку.

Глісон сказав, що його оцінка ґрунтується на вартості виготовлення сонячних панелей, що зменшується з плином часу. Вартість установки сонячних панелей впала з близько $8 за ват в 2009 році до $1,50 за ват в 2016 році, за даними Асоціації енергетичних галузей сонячної енергії.

Джип Border Patrol стоїть вздовж прикордонної стіни США-Мексика 25 січня 2017 року Сан-Ісідро, Каліфорнія.

Джип Border Patrol стоїть вздовж прикордонної стіни США-Мексика 25 січня 2017 року Сан-Ісідро, Каліфорнія. Sandy Huffaker/Getty Images

 

Лідери бізнесу в секторі відновлюваної енергії високо оцінили рішення Трампа серйозно розглянути питання про використання сонячної енергії.

«Ми раді, що президент Trump бачить економічну цінність, створену за допомогою сонячних установок, оскільки ціни на сонячні панелі продовжують падати», сказав Брайан Берсік, генеральний директор Wunder Capital, інвестиційної фірми з поновлюваних джерел енергії для Business Insider.

«Хоча ми вважали б за краще інше місце і мету для великої сонячної установки, ми рішуче підтримуємо всі додаткові покоління чистої енергії в США”, сказав Берсік.

Глісон сказав, що він вважає, що фермери по обидві сторони кордону оцінять стіну, оскільки вихід енергії створить «мікромережу», яка може забезпечити дешевою енергію віддалені райони на кордоні, які не обслуговуються енергетичними компаніями.

«Ми будемо нашою власною утилітою”, – додав Глісон, хоча додав він, сторонні підрядники повинні будуть активно управляти стіною за запитом МНБ. Він сказав, що дешева, відновлювальна електроенергія, вироблена стіною, повинна «пом’якшувати» політичний опір з плином часу і збільшувати цінності власності уздовж кордону.

Глісон також зазначив,  що панелі, створені його фірмою, будуть виготовлені в США, тоді як бетонна стіна спричинить за собою доставку «вантажівок» бетону з Мексики разом з більш високим експлуатаційними витратами.

«Наш намір полягає в тому, щоб запропонувати реалістичну, без надмірностей дизайну стіну, яка платить за себе, що зробить всіх щасливими, в тому числі і нашого президента”, сказав Глісон.


Підтримати проект:

Підписатись на новини:




В тему: