Мінцифра оновила дані про технологічну екосистему України

08.10.2021 0 By NS.Writer

До інформаційної платформи 360 Tech Ecosystem Overview, яку Мінцифра запустила минулого року, додали інформацію про 45 інвесторів, 357 навчальних закладів для айтішників та R&D-центри. Інформація про оновлення з’явилась на сайті комітету цифрової трансформації, пише dev.ua.

«Одразу на порталі була доступна інформація про майже всі українські компанії та стартапи. Тепер там оновлені розділи з інвесторами, R&D-центрами, навчальними закладами. Незабаром з’являться стартап-акселератори», — сказав віцепрем’єр-міністр міністр цифрової трансформації України Михайло Федоров.

Інвестори

Керівник проєкту 360 Tech Ecosystem Overview Антон Мельник зазначив, що в новому розділі про інвесторів міститься інформація про компанії, що інвестували як мінімум у два українські стартапи за останніх п’ять років.

У кожного інвестора є відмітка про стадію його розвитку:

Growth stage — стадія зростання та масштабування продажів бізнесу, друга стадія, після Seed Stage, раннього етапу розвитку;

Preseed — у бізнесу перевірений попит, створений MVP — продукт з базовими характеристиками та функціями, та набрана команда;

Seed — бізнес життєздатний, є прогнозна економіка та готовність до зростання;

Series A — це вже активне зростання, коли бізнес стабільний та піддається прогнозуванню;

EARLY VC — венчурний капітал на ранніх стадіях;

LATE VC — венчурний капітал пізньої стадії.

Спеціалізуються інвестори на Generalist — універсальних, Edtech — освітніх Hardware & IoT — обладнанні та розумних технологіях, Martech & Media — маркетингових технологіях та медіа, Healthtech & Wellness — техніці для лікування та оздоровлення, eSports and Gaming — кіберспорті та іграх, E-commerce & Retail — електронній комерції та рітейлі.

Освіта

У розділі IT Education зібрана найбільша та повна база закладів освіти України, що навчають ІТ-спеціальностей та підприємництва в університетах, коледжах, школах та курсах.

R&D

R&D-центрів — офшорних центрів досліджень та розробок в ІТ-компаніях, на карту нанесено 65. Вони груповані за кількістю персоналу з посиланнями на сайти, інформацією про країну походження та про офіси в Україні. Серед них Samsung, Bosch, Dell, Huawei, Cisco, Snap Inc., Lyft та інші.

Наразі на дашборді порталу інформація про 2 357 українських ІТ-компаній, майже 70% з яких продуктові, інші — сервісні, з основним розташуванням офісів у Києві.

Сервісні компанії також позначені у Львові та Харкові.

Майже 20% продуктових компаній націлені на маркетингові технології та медіа, а майже 18% на програмне забезпечення для бізнесу та HR, на наступному місці інновації у фінансовому та страховому ринку, далі практично однакові показники у медичної техніки, розумних технологіях та обладнанні, товарах, кіберспорті та геймінгу, продажів через інтернет та рітейлі й освітніх технологіях, на останньому місці — кібертехнології.


Підтримати проект:

Підписатись на новини:




В тему: