Маттіс: Штучний інтелект ставить питання про природу війни

19.02.2018 0 By Chilli.Pepper

Штучний інтелект і його вплив на зброю майбутнього змусили міністра оборони США Джима Маттіса сумніватися у своїх власних теоріях війни, повідомляє robodaily.

Джим Маттіс, фото ©fpri.org


 

Питання з цього предмету спонукало відставного генерал-майора дати імпровізований семінар з його теорії війни у суботу для журналістів, які поверталися з ним з тижневого туру по Європі.

Згадуючи свої власні листи, він зробив відмінність між сутнісною природою війни, яка незмінна, тому що це – людський характер, і війною, яка змінюється.

“Фундаментальний характер війни майже схожий на H2O”, сказав він. “Це – обладнання, технологія, хоробрість, компетентність, інтеграція можливостей, страху, боязливості, всі ці речі, змішані разом у дуже непередбачуваному фундаментальному характері війни”.

“Характер війни змінюється весь час. Старий мертвий німець назвав його Хамелеоном, тому що він змінюється, щоб пристосуватися до свого часу, до технології, до ландшафту”, сказав генерал, звернувшись до військового стратегу 19-го століття Карла фон Клаузевіца.

Маттіс пояснив, що сьогодні дрони пілотуються дистанційно, але завтра зброя може навчитися самостійності, адаптуватися і стріляти.

фото © robodaily


 

“Найбільш невірно названа зброя в нашій системі – безпілотний літальний апарат. У нього може не бути людини в кабіні, але є хтось, хто керує ним, хтось за його плечем, і насправді більше людей керують ним, ніж пілотованим літаком”, – сказав він.

“Якщо ми коли-небудь доберемося до точки, коли апарат буде повністю знаходиться на автоматичному пілоті, ми всі – глядачі. Це [зброя] більше не служить політичній меті. А конфлікт – це соціальна проблема, яка вимагає соціальних рішень, людей – людських рішень”.

Він сказав, що не знає, що штучний інтелект зробить для ведення війни, “але я, звичайно, ставлю під сумнів свою оригінальну передумову фундаментального характеру війни, яка незмінна”.

“Ви повинні запитати і що зараз. Тільки у мене немає відповіді”.

 


Підтримати проект:

Підписатись на новини:




В тему: