МАГДА: новий український кінофільм збирає нагороди

29.01.2022 0 By NS.Writer

Відбулося міжнародне досягнення і мають місце наступні перемоги українських кіномитців: найкращою драмою на Будапештському кінофестивалі визнано сучасний український художній фільм «Магда». Також в активі творців фільму вже є перемога на кінофестивалі Lulea International Film Festival у Швеції. Кінофільм вже було представлено на Київському міжнародному фестивалі «Кінолітопис», де кінострічка здобула нагороди «За кращу режисерську роботу» та «За кращу операторську роботу». Також цей кінофільм було відзначено головною нагородою кінофестивалю «Golden Eagle Film Festival» у Лос-Анджелесі, США.

Кінопроєкт «Магда» є одним з переможців дванадцятого конкурсного відбору Державного агентства України з питань кіно.

Гасло фільму: «…Війни не припиняються, тому що ніхто не здатен уповні відчути страждання інших…»

Жанр: Історична драма.

Продюсер: Дмитро Кравченко.

Режисер фільму «Магда»: Денис Соболєв здобув визнання, як режисер найкращої драми Будапештського кінофестивалю.

Сценаристи: Сергій Сай-Боднар та Денис Соболєв.

Трейлер фільму можна переглянути за наступним посиланням «Магда».

Довідково: кінофільм «Магда», є історичною драмою, у якій розповідається історія Магди Хоманн, за народженням німкені, яка зустріла українського солдата і закохалася в нього під час Першої світової війни. Вирішивши пов’язати з ним своє життя, Магда поїхала до України за своїм коханим.

Кінофільм «Магда» знято за мотивами повісті українця Сергія Сай-Боднара та німця Петера Хоманна «Любов і муки Магди Хоманн».

Цікавинка полягає в тому, що письменники є онуком та правнуком героїні, про яку вони розповідають у своєму творі.

Цей фільм про гріх, прощення, горе та поневіряння, коли під час усіх перипетій людина не зраджує свого кохання.

Ролі головних героїв кінофільму зіграли: Дар’я Творонович, Роман Покровський, Юрій Висоцький, Олег Москаленко.

Цей фільм є ко-продукцією кінокомпаній «Master Production» іукраїнської «Ganza Film» Гасло кіностудії: «Ми виробляємо українське кіно».

Події фільму «Магда» охоплюють століття європейської історії, на тлі якого зображено трагічну долю родини Хоманнів.

Історія розпочинається в німецькому Гамбурзі, де самотній старий Густав Хоманн живе на околиці міста. Відчувши наближення смерті, він пише листа своєму племінникові з проханням віднайти сестру Магду та її дітей. Він пояснює, щоу 1920-х роках, після Першої світової війни, молода Магда закохалася в полоненого українця з російської армії і завагітніла. Родина Хоманнів не змогла прийняти цей зв’язок, їм така любов видавалася особливо недоречною поруч із фактом загибелі від кулі російського солдата найстаршого сина родини, Фредеріка.

Брат Густав не захистив своєї сестри, і цей гріх краяв його серце упродовж десятків років. Йому здавалося, нібито він засудив сестру на багаторічні страждання в Україні, куди вона поїхала разом зі своїм чоловіком.

Отримавши листа, Петер Хоманн вирішив з’ясувати долю Магди і віднайти її нащадків, вважаючи це справою честі. Найбільшою перепоною до виконання такого завдання виявився непереборний бар’єр — Берлінська стіна. Ідея возз’єднання превалює у фільмі. Історія, розкрита у ньому, ілюструє одвічну істину: сімейні зв’язки та пам’ять поколінь є міцнішими за усі війни та смерті.

Фільм знято за підтримки Державного агентства України з питань кіно. Прем’єра очікується восени 2022 року. Залишається лише дочекатися початку офіційного показу художнього фільму «Магда» в Україні.

Бажаємо вам отримати задоволення від приємного перегляду.

Ексклюзив

«Сердюк»Володимир Сердюк, винятково для Newssky


Підтримати проект:

Підписатись на новини:




В тему: