Ліверпуль пообіцяв провести найкраще Євробачення для України

09.10.2022 0 By Chilli.Pepper

Організатори пісенного конкурсу “Євробачення” у Ліверпулі наступного року заявляють, що хочуть підготувати “найкраще шоу для України”, повідомляє newssky.com.ua із посиланням на bbc.com.

Скріншот: Грем Нортон оголосив Ліверпуль господарем Євробачення 2023

Грем Нортон оголосив Ліверпуль господарем Євробачення 2023

Гурт Калуш від України переміг у травневому конкурсі, однак захід не відбудеться в країні через російське вторгнення.

Натомість він відбудеться у Ліверпулі після того, як Великобританія була обрана країною-господарем оскільки посіла друге місце разом з Семом Райдером.

Клер МакКолган, директор департаменту культури Ліверпуля, сказала, що місто відображатиме “те, на що заслуговує Україна та її народ”.

“Ми просто приймаємо шоу, це їхня вечірка”, – сказала вона в інтерв’ю BBC Radio 4 Today.

Знаменита набережна Ліверпуля відіграватиме ключову роль під час трансляцій Євробачення

Рішення про проведення заходу в Ліверпулі було оголошено в п’ятницю в ефірі програми “One Show” на телеканалі BBC. Місто випередило фаворита букмекерських контор – Глазго та майже 20 інших міст Великої Британії.

Пані МакКолган сказала: “Це дуже відмінне від інших Євробачення, саме тому ми так схвильовані і прагнемо зробити це, тому що ми знаємо, що можемо зробити найкраще шоу для України, тому що саме для неї це все і робиться”.

Вона додала, що організатори будуть використовувати “інформацію та знання” з міста-побратима Ліверпуля – Одеси, щоб відсвяткувати згідно культури країни під час трансляцій та культурних програм.

“Давайте будемо чесними, це Ліверпуль – кожен бар, кожен ресторан, кожен куточок міста буде святкувати Україну і святкувати Євробачення. Це не те місто, яке робить все тихо, чи не так?”

Пані МакКолган зазначила, що “попри все те жахливе, що відбувається у світі, я не можу уявити собі іншого місця, де б я хотіла бути, окрім цього міста, для того, щоб принести цей момент єдності з нашими українськими партнерами”.

Ліверпульські статуї будуть прикрашені традиційними українськими головними уборами, а місцеві школи встановлять зв’язок зі своїми колегами в охопленій війною країні, яка в лютому була захоплена росією.

Ліверпульська M&S Bank Arena прийматиме фінал 13 травня 2023 року

Ліверпульська M&S Bank Arena прийматиме фінал 13 травня 2023 року

Гурт Калуш, який виступить на заході в Ліверпулі, сказав, що їм “сумно”, що Україна не прийматиме конкурс, але “грати в тому ж місці, де починали “Бітлз”, буде моментом, який ми ніколи не забудемо”.

Вони додали: “Ми знаємо, що мешканці Ліверпуля будуть привітними господарями, а організатори зможуть додати справжнього українського колориту Євробаченню 2023 року”.

Тарас Хомич, священик української громади міста, зазначив: “За таких обставин, місцеві українці знайшли [оголошення] дуже втішним”.

Він сказав, що Євробачення може дозволити українським звичаям стати “більш інтегрованими” в життя Ліверпуля і “розвинути наші культурні клуби і хори”.

Попит на житло в місті під час заходів, які відбуватимуться протягом тижня до фіналу 13 травня 2023 року, різко зріс, а найдешевші номери на сайті Booking.com коштують щонайменше 600 фунтів стерлінгів.

Очікується, що більш широкий північно-західний регіон також побачить приріст, а попередні претенденти – Манчестер, який знаходиться приблизно в годині їзди на машині, – прийме відвідувачів.


Підтримати проект:

Підписатись на новини:




В тему: