Повсякденний раціон собаки: як обрати найкраще рішення для вихованця

21.12.2021 0 By Chilli.Pepper

Багато власників звірят задаються питанням, який корм для собак їм слід обрати, щоб забезпечити чотирилапим друзям оптимальні умови харчування.

Величезна пропозиція зоомагазинів не полегшує прийняття рішення, тим більше, що одного разу обраний вид корму не повинен змінюватися, бажано протягом усього життя вихованця. Сухий корм для цуценя з асортименту https://101dalmatin.com/sobaki/korma-dlya-sobak/hills.html – гарне рішення на різних стадіях росту собаки. На щастя, є кілька універсальних правил, яких можна дотримуватися, щоб не помилитися. Яким є склад збалансованого повноцінного харчування? На що звертати увагу під час читання етикеток продуктів?

Чи корисний сухий корм для собак? Що в ньому має бути?

Собаки — відносно м’ясоїдні тварини, які отримують необхідні їм поживні речовини з продуктів тваринного та рослинного походження. До останніх відносяться, наприклад, злаки, а також бобові та картопля, які також є джерелом крохмалю. Продукти цього типу становлять значну частину у складі повноцінних сухих кормів (які поділяються на зернові та беззернові). Відповідаючи на запитання, чи корисний сухий корм для собаки, слід сказати, що так, якщо це збалансований корм, тобто він містить оптимальну кількість калорій і кількість поживних речовин для вихованця. Пропорції тут залежать від кількох факторів:

  • вік собаки,
  • порода або вага,
  • рівень щоденної фізичної активності,
  • індивідуальні потреби.

Склад продуктів

На що слід звернути увагу при виборі конкретного повноцінного корму для свого вихованця, так це коригування вмісту макро- та мікроелементів відповідно до індивідуальних потреб тварини. Збалансоване харчування містить такі поживні речовини:

  • білки;
  • жири;
  • вітаміни;
  • мінерали;
  • вуглеводи.

Білки – це основні будівельні блоки тіла. Тому вони особливо важливі для собак у період їх дорослішання. Особливу увагу варто звернути на наявність про екзогенних амінокислот, тобто амінокислот, які організм тварини не може виробляти самостійно. У собак такими амінокислотами є аргінін, триптофан, лізин, лейцин, метіонін, треонін, гістидин, валін, фенілаланін та ізолейцин.

Жири – джерело енергії. Також відповідають за привабливий смак та запах їжі, що безпосередньо впливає на апетит вихованця. У раціоні собак особливо важливі ненасичені жирні кислоти омега-3 та омега-6.

Ліпіди також допомагають організму засвоювати певні вітаміни для собаки. Це жиророзчинні вітаміни A, D, E і K. У меню домашніх тварин також не можна пропустити вітаміни групи B, які відповідають за багато основних функцій організму.

Вуглеводи є важливою частиною раціону собаки. Однак вони є джерелом легкозасвоюваної енергії, а це означає, що їх варто давати своєму вихованцю у потрібній кількості. Дуже цінною поживною речовиною є так звана клітковина. Цей елемент живлення підтримує травну систему та підтримує правильну мікрофлору кишечника.

Годувати собаку тільки сухим кормом – хороша чи погана практика?

Годувати собаку сухим кормом або іноді давати їй вологий корм — звичайна практика в багатьох будинках. Це не шкідливо, але варто відзначити, що, на думку фахівців, оптимальний спосіб годування собак – особливо маленьких та мініатюрних – це використання змішаного раціону у співвідношенні 1:1 з погляду ваги продукту.

Живлення цуценя відрізняється від харчування дорослих собак. Процес відлучення від матері починається приблизно на 3-4 тижні життя вихованця і триває близько місяця. За цей час щеня звикає їсти тверду їжу. Щоб вся процедура пройшла гладко та без стресу, варто подбати про градацію нових завдань, які власники ставлять перед підопічними.


Підтримати проект:

Підписатись на новини:




В тему: