Країни G7 виділять $18,4 млрд для фінансування бюджету України протягом наступних трьох місяців

20.05.2022 0 By NS.Writer

На зустрічі країн Великої Сімки та міжнародних фінансових інституцій у четвер було погоджено виділення для України $18,4 млрд у вигляді трансферів і позик для фінансування бюджету на найближчі три місяці. Про це повідомляє Reuters з посиланням на проєкт комюніке, пише forbes.ua.

– «Ми мобілізували $18,4 млрд бюджетної підтримки, зокрема $9,2 млрд, оголошених напередодні Петерсберзької зустрічі, щоб допомогти Україні закрити дефіцит фінансування та продовжити забезпечення надання базових послуг українському народу», — заявляють міністри фінансів і керівники центральних банків G7 в проєкті документа.

– Очікувалося, що посли G7 погодять суму у $15 млрд, проте допускалося, що у фінальному рішенні вона буде вищою завдяки підтримці багатосторонніх банків розвитку.
«Ми продовжуватимемо підтримувати Україну протягом усієї цієї війни та й за її межами й готові робити більше, якщо буде потрібно», — йдеться у повідомленні.

– Репортер DW на саміті G7 Ашутош Пандей сказав, що «серед міністрів, які зібралися, зростає розуміння того, що Україні потрібна допомога, і слід зробити все, щоб не допустити її загибелі».

Україна звернулася до МВФ за підтримкою в покритті фінансового дефіциту розміром $5 млрд на місяць на найближчі три місяці, повідомила голова МВФ Крісталіна Георгієва. Фонд пообіцяв допомогти.

Раніше повідомлялося, що значна частина цих коштів буде надана у формі грантів, тобто безповоротної допомоги.

Країни G7 та міжнародна спільнота обіцяють Україні додаткову підтримку розміром понад $24 млрд у 2022 році. Сенат США прийняв законопроєкт, який передбачає $40,1 млрд фінансової підтримки. З них $9 млрд піде на економічну допомогу, решта — на оборону, підтримку біженців тощо.

Читайте також на Newssky «Єврокомісія надасть Україні макрофінансову допомогу на €9 млрд» та дивіться на YouTube-каналі «Нудний Пенс» «Капітуляція Росії пройде не в Києві».


Підтримати проект:

Підписатись на новини:




В тему: