Кіноактриса Катерина Винник стоїть за Україну

11.02.2022 0 By NS.Writer

Katherine Winnik — українка в американському кінематографі, яка пишається своїм українським походженням

Що може одна людина? Одна людина може дуже багато. Наприклад, голлівудська кіноактриса українського походження Кетрін Винник підтримала прагнення України до свободи і продемонструвала їй свою вірність, саме тоді, коли ситуація з подальшою ескалацією та розпалюванням військової агресії Росії проти України є найбільш загрозливою.

На особистій сторінці в Instagram зірка поділилася фотографією біля монумента Батьківщині-Матері, що на території Музею історії України у Другій світовій війні. Фото було знято під час її візиту до Києва у серпні 2021 року.

«Я за мою Батьківщину, Україну» – написала Катерина Винник.

Довідково: Кетрін Винник (англ. Katheryn Winnick), Катерина Анна Винницька (англ. Katerena Anna Vinitska; народилася 17 грудня 1977 року в Етобіко, Канада. Акторка і режисерка українського походження, майстер бойових мистецтв. Найвідоміші її ролі: Ганна Берлі (телесеріал «Кістки»), Лаґерта (серіал «Вікінги») та Івон (комедія «Чудернацькі фантазії Чарлі Свона III»).

Українці дякують кіноактрисі Катерині Винник за її громадянську мужність. Публікація її знімку послужила й гарним приводом для людей інших національностей теж висловили свою підтримку Україні, яка наразі відстоює незалежність, стримуючи навалу путінської орди, вістря атаки якої виразно спрямоване до наступного вторгнення у Європу.

Актриса серіалу «Велике небо» (2020) Кетрін Винник відкрито висловила підтримку батьківщині своїх предків — Україні в умовах триваючої російсько-української війни.

Не всім в Америці відомо, що сама Кетрін походить із родини яка, свого часу, ще до її народження, емігрувала до Канади.

— Удома ми розмовляли українською, так само як і англійською, — розповідала Винник. — Ми відвідували українську школу щосуботи, що саме вже вимагало мужності від дитини, яка мусила ходити до школи ще й по суботах додатково!

Кетрін Винник виросла і виховувалася серед трудової родини, тому її власне рішення розпочати акторську кар’єру не зустріло підтримки. Родичі та знайомі висловлювали сумніви щодо її бажання, розуміючи як важко досягти успіху на акторській ниві. Однак, поставивши перед собою чітку мету, Кетрін докладала усіх зусиль, щоби спростувати їхні сумніви.

— Я походжу з дуже міцної, традиційної української родини, — розповідала актриса. — Для тих обставин і для тих часів, мені навіть виїхати з Торонто було важко. Тепер я рада, що не зрадила своєї мрії, не ймучи віри усім тим, хто відповідав мені «Ні». Я сама себе підштовхувала, постійно змушуючи саму себе шукати усіх можливих способів, які б дозволили мені реалізуватися в кіно.

Цитати Катерини Винник про успіх.

З часом, Кетрін Винник отримала провідну роль Лагерти — легендарної постаті з історії вікінгів, у канадсько-ірландському популярному телесеріалі «Вікінги», у якому знімалася з 2013 по 2020 рік. Після цього її запросили працювати на зйомках кінофільму «Велике небо», у якому вона знімалася протягом останніх двох сезонів.

Зі зйомками у фільмі «Велике небо» у Кетрін Віннік теж не все так просто складалося. Перш ніж досягти успіху, Кетрін змушена була пройти через ряд викликів на початку своєї акторської кар’єри. Наприклад, майбутню зірку фільму «Big Sky» фактично звільнили після першого ж її акторського гегу. Товариш Кетрін тоді допоміг їй отримати роль другого плану на зйомках фільму.

— Мені було лише 16 років, і я думала, що це ось і є мій шанс показати себе! — розповідала актриса. — Тож я тоді одяглася у щось, що я вважала за міні-спідницю, стала на високі обцаси та влізла у жорсткий бюстгальтер. Сцена відбувалася в Торонто… знімали важку автотрощу, коли головні актори вийшли, і побачили наслідки зіткнення двох автомобілів. Мене поставили на перший план, я подумала: «Ось він — мій шанс!». Звичайно ж, я готувалася до цього у своїх мріях… Але я ніколи перед тим не бувала на знімальному майданчику. Тож коли режисер вигукнув «Мотор!», я розпочала грати. Я кожному кричала: «Телефонуйте 911!», дійте, дійте!” Я не розуміла, що вони від мене цього не очікували, і через те мене звільнили з першого ж місця праці, першого ж робочого дня.

Спомини про сором на обличчі моєї матері, яка забирала мене звідти, потім змушували мене бажати зніматися, навіть більше ніж раніше. Я пообіцяла собі, що посяду місце головної героїні, і вступила Нью-Йоркського університету. Я була здатна навіть на таке, щоб досягти своєї мрії.

Я повинна була втілити свою мрію в життя. Я погоджувалася на будь-які ролі, просто щоб отримати досвід. Фільми жахів, студентські фільми — я погоджувалася майже все, що мені пропонували. Це був довгий процес, і він усе ще триває.

Фото Катерини Винник з інтернету.

Канадська актриса, режисер і продюсер Кетрін Віннік зіграла головну роль у відзначеному критиками телевізійному серіалі «Вікінги», створеному MGM та The History Channel. На додаток до її головної ролі у «Вікінгах», у 2020 році дебютував епізод режисера Віннік.

Свого часу Entertainment Weekly оголосив, що: «Лагерта у виконанні Кетрін Винник може виявитися найзахоплюючою феміністкою на телебаченні». Роль лютої захисниці принесла їй кілька вражаючих нагород, включно з відзнакою Women’s Image Network за найкращу жіночу роль у драматичному серіалі 2018 року, номінацію на премію Critic’s Choice Award за найкращу жіночу роль другого плану в драматичному серіалі, номінацію на премію Canadian Screen Award за найкращу жіночу роль у драматичному серіалі 2014 року, за найкращу жіночу роль у драматичному серіалі за номінацією Women’s Image Network 2014, 2015, 2016 років та номінацію на Премію Золотого клена за найкращу жіночу роль у телесеріалі.

На додаток до цих престижних номінацій, Кетрін отримала нагороду Serendipity Film’s Award of Excellence на Всесвітньому медіа-фестивалі в Банфі 2015 року. Її також обрали членом журі фестивалю Cannes Series 2019 року. Окрім того, вона знялася у фільмі «Polar», створеному за серіалом коміксів нуар, який демонструє Netflix.

Ексклюзив

«Сердюк»Володимир Сердюк, винятково для Newssky


Підтримати проект:

Підписатись на новини:




В тему: