«Енергоатом» підписав з канадською OCNI меморандум про співпрацю в ядерній енергетиці

11.02.2022 0 By NS.Writer

НАЕК «Енергоатом» та Організація канадської ядерної промисловості (OCNI) підписали Меморандум про взаєморозуміння щодо співпраці в галузі ядерної енергетики та супутніх технологій, пише biz.censor.net.

Про це йдеться в повідомленні «Енергоатому».

Зазначається, що Меморандум окреслює декілька напрямів, у яких компанії-члени OCNI та НАЕК «Енергоатом» і його підрозділи можуть співпрацювати разом.

Також у документі йдеться про зняття з експлуатації ядерних установок, медичні ізотопи, виробництво водню за допомогою атомної енергетики та розвиток великих центрів обробки даних на майданчиках АЕС.

Меморандум про взаєморозуміння між OCNI та «Енергоатомом» також заохочуватиме співпрацю між канадськими та українськими ядерними дослідницькими інститутами та університетами у сфері ядерних досліджень, розробок та ядерної освіти.

Організація канадської ядерної промисловості (Organization of Canadian Nuclear Industries, OCNI) — це асоціація, що об’єднує більше ніж 240 канадських постачальників для ядерної промисловості, в якій працюють понад 20 тис. висококваліфікованих і спеціалізованих інженерів, технологів і торгівельних представників. Компанії OCNI розробляють реактори, виробляють основне обладнання та компоненти, а також надають інженерні послуги та підтримку атомних електростанцій CANDU в Канаді, а також установок CANDU та легководних реакторів на інших ринках.

OCNI має повноваження надавати підтримку ядерній галузі в Канаді та допомагає своїм компаніям у розвитку міжнародних можливостей і спільних проєктів.


Підтримати проект:

Підписатись на новини:




В тему: