«Екзистенційна» небезпека технологій стеження: шеф Signal

06.11.2022 0 By Chilli.Pepper

Містицизм, який дозволив технологічним фірмам заробити мільярди доларів на стеженнях, нарешті прояснився, сказав AFP бос програми для обміну зашифрованими повідомленнями Signal, про що повідомляє newssky.com.ua із посиланням на spacewar.

Мередіт Віттакер на слуханнях у Палаті представників щодо штучного інтелекту

Мередіт Віттакер, яка багато років працювала в Google, перш ніж допомогти в організації протесту співробітників у 2018 році через умови праці, сказала, що технології були «оцінені» та «фетишизовані», коли вона вперше почала працювати в галузі в 2006 році.

«Ідея про те, що технології являють собою вершину інновацій і прогресу, була досить поширеною в урядових колах і масовій культурі», — сказала вона в інтерв’ю в кулуарах технічної конференції Web Summit у Лісабоні цього тижня.

Але законодавці та користувачі тепер рахувалися з «добре задокументованою шкодою від дозволу жменьці великих корпорацій мати можливість стежити майже за всіма аспектами людського життя».

За її словами, люди зараз шукають такі програми, як Signal, тому що вони усвідомлюють «реальну екзистенціальну небезпеку передачі своїх найінтимніших думок, свого місця розташування, своїх мереж друзів у руки корпоративних і державних суб’єктів стеження».

Віттакер, яка у 2017 році заснувала Інститут AI Now при Нью-Йоркському університеті та консультувала урядові регулятори США, стала відомим критиком бізнес-моделей, побудованих на вилученні персональних даних для використання у цільовій рекламі.

“Досягнення більше нашого навантаження”

Два місяці тому вона стала президентом Signal і наполегливо наполягає на тому, щоб додаток став справжньою альтернативою таким, як WhatsApp і iMessage від Apple.

«Ми хочемо переконатися, що кожен у світі може взяти свій пристрій, швидко відкрити Signal і використовувати його для спілкування із будь-ким», — сказала вона.

Шанси проти її фірми: у WhatsApp, за її словами, працює близько 1000 інженерів і багато тисяч співробітників служби підтримки, тоді як у її компанії всього 40 людей.

Програмою керує некомерційна організація Signal Foundation, і вона тільки починає просити користувачів про невеликі пожертви, щоб підтримувати свою роботу.

Акт компанії «Давид проти Голіафа» був оприлюднений в січні, коли співзасновник Моксі Марлінспайк залишив свій пост генерального директора, розповівши, як важко було підтримувати програму.

«Я писав весь код Android, писав увесь код сервера, був єдиною особою, яка була на виклику для обслуговування, сприяв розробці всіх продуктів і керував усіма», — писав він у той час у блозі.

Тим не менш, Signal було завантажено понад 100 мільйонів разів, і, хоча Віттакер не підтвердить ці цифри, минулорічні звіти оцінили його в 40 мільйонів постійних користувачів.

І вона не боїться такого завдання, стверджуючи, що наявність талановитого персоналу допомагає скоротити відставання від конкурентів.

«У нас невелика команда, яка є надзвичайно компетентною, але ми досягаємо набагато більше, ніж наша навантаження», — сказала вона.


Підтримати проект:

Підписатись на новини:




В тему: