Девід Стулік: в Україні є велика відданість ідеям свободи

10.03.2023 0 By NS.Writer

Девід Стулік

Рік повномасштабного вторгнення Росії в Україну змінив ставлення світу до нашої країни. Людство відкрило Україну як розвинену європейську державу. Про те як змінилося ставлення до України, ЄС, НАТО та Росії, з Newssky поділився старший політичний аналітик Європейського центру політики безпеки у Празі Девід Стулік.

Я знав, що Україна, українці боротимуться і, що у вас є велика відданість ідеям свободи, європейського майбутнього і тут Україна точно справдила очікування. Щодо НАТО, ЄС, насамперед я дуже позитивно здивований тим, як ЕС зреагував на свої стандарти неймовірно швидко, неймовірно креативно. Справді, ЄС тепер поводиться, як геополітичний гравець.

Щодо НАТО є певні такі розчарування, адже спершу НАТО не було дуже активно залучена. Були постійні відговірки такого типу , що НАТО буде захищати свою територію, кожен клаптик, кожен сантиметр квадратний, а в Україні не буде брати участь в якихось ширших справах, бо було побоювання ескалації і конфлікту з Росією.

Ну і звісно, щодо Росії уявлення також не змінилося, воно знову підтвердилось, що Росія, росіяни, це певною мірою хвора нація, хвора держава, яка мріє про реванш, яка мріє про імперіалізм, власний шовинизм і в цьому в плані Росія, на жаль, мене не здивувала і моє уявлення не змінилося і лише підтвердилося.

In English

«Ковальчук»Спілкувалася Марина Ковальчук, власна кореспондентка Newssky (Словаччина, Чехія, Угорщина, Польща), керівниця проєкту V5 Media

 


Підтримати проект:

Підписатись на новини:




В тему: