ЄС заморозив російських активів на €35 млрд

23.04.2022 0 By NS.Writer

Європейський Союз заморозив російські активи на €35 млрд ($39 млрд) у відповідь на вторгнення РФ в Україну, пише forbes.ua з посиланням на Bloomberg. Лідирує Франція, яка заблокувала €23,5 млрд.

– Франція заблокувала російські активи на €23,5 млрд. Ця сума включає кошти центробанку на €22,8 млрд.

– Німеччина на 5 квітня заморозила активи на €341 600. Але пізніше зʼявилася інформація про конфіскацію яхти бізнесмена Алішера Усманова, яку оцінюють у $600–750 млн.

– Бельгія заморозила активи на €10 млд. Як розповіло джерело Bloomberg, сума включає наслідки відключення семи російських банків від SWIFT.

– Італія заморозила активи на €1,1 млрд. Сума включає яхти та нерухомість на Сардинії та Тоскані.

– Ірландія заблокувала активи на €830 млн, Нідерланди — на €516 млн, Данія — на €4195.

– Низка країн ЄС, зокрема Іспанія та Угорщина, поки що не надали дані, зазначає агентство.

Наприкінці лютого США та ЄС заборонили операції, повʼязані з управлінням резервами, а також активами центробанка РФ. Через ці санкції РФ втратила доступ майже до половини золотовалютних резервів — приблизно до $300 млрд із $640 млрд.

Влада Люксембурга заявляла, що в межах санкцій ЄС заморозила активи Росії на суму €2,5 млрд, обсяги заморожених у Швейцарії активів підсанкційних росіян досягли $6,2 млрд.

Як раніше писав Newssky «США призначили зустріч із питань довгострокової безпеки України в Німеччині» та повідомляв YouTube-канал «Нудний Пенс» «Гаплик – нове слово в сводках міннападіння рф».


Підтримати проект:

Підписатись на новини:




В тему: