США призначили зустріч із питань довгострокової безпеки України в Німеччині

23.04.2022 0 By Chilli.Pepper

Пентагон запросив 40 союзників зустрітися в Німеччині наступного тижня, щоб обговорити довгострокові потреби України в галузі безпеки, навіть незважаючи на те, що Київ продовжує боротися з російськими військами на сході та півдні країни, про що повідомляє newssky.com.ua із посиланням на spacewar.

Представник Пентагону Джон Кірбі заявив, що міністри оборони та вищі генерали 20 країн, що входять і не входять до НАТО, вже прийняли запрошення міністра оборони США Ллойда Остіна на зустріч у вівторок на контрольованій США авіабазі Рамштайн у західній Німеччині.

Він назвав зустріч консультацією, під час якої буде розглянуто питання про те, як партнери України можуть сприяти зміцненню її військової сили після закінчення війни.

“Одна з речей, яку держсекретар хоче зробити у вівторок у Рамштайні, – це початок дискусії з однодумцями про довгострокові оборонні відносини, які будуть потрібні Україні в майбутньому”, – сказав Кірбі журналістам.

«Йдеться в основному про модернізацію та забезпечення того, щоб їхні збройні сили залишалися потужними та здатними рухатися вперед. Йдеться не про гарантії безпеки, а про їхнє фактичне військове становище», — сказав він.

Зустріч відбувається через два місяці після початку війни, коли українські сили відбивають новий наступ Росії на півдні та сході України. Російські війська було вигнано з півночі України, що стало серйозною невдачею для початкового вторгнення.

Сполучені Штати очолили постачання військової техніки, боєприпасів та інших матеріалів українським силам приблизно з 30 країн для підтримки бойових дій.

Кірбі сказав, що Остін та присутні обговорять, як вони можуть продовжувати допомагати Україні з поточними потребами та яку зброю можуть постачати різні партнери у міру розвитку війни.

«Але я думаю, що він також хоче ширше поглянути на відносини у сфері оборони, які будуть потрібні Україні в майбутньому, коли війна закінчиться».

За його словами, це включає каталогізацію промислового потенціалу партнерів, щоб побачити, як їхні виробники зброї можуть продовжувати допомагати Україні.

Кірбі наголосив, що зустріч проходитиме не під егідою НАТО і не обов’язково призведе до негайних конкретних результатів.


Підтримати проект:

Підписатись на новини:




В тему: