За минулий рік креативні індустрії згенерували 4,2% доданої вартості української економіки

11.12.2021 0 By NS.Writer

У 2020 році креативні індустрії згенерували 4,2% доданої вартості української економіки — 132,4 млрд грн. Такий показник перевищує індикатори 2019 року на 3,9%, пише biz.censor.net.

Про це повідомляє Міністерство культури та інформаційної політики України.

«Результати зростання креативного бізнесу вже вражають: на 0,3% більший внесок в ВВП порівняно з роком раніше. І це в період коронакризи, коли сфера несла чималі збитки. Тож будемо й надалі стимулювати її розвиток. І дослідження на цьому не припиняться: адже аналітика і статистика ринку вкрай важлива. Вона сприяє розумінню реальної картини справ і допомагає знайти точки, куди рухатись в майбутньому», — розповів міністр культури та інформаційної політики Олександр Ткаченко.

Все більше людей обирають роботу у креативних індустріях. У 2020 році цей відсоток збільшився до 4%, це — 360,3 тис. українців. У 2019 році цей показник становив 3,8%.

У 2020 році деякі види діяльності значно покращили свої показники порівняно з попереднім роком, особливо ІТ та дизайн, інші постраждали від коронакризи.

Обсяг реалізованої продукції бізнесу у сфері креативних індустрій становив 333,9 млрд грн — це 3 % від загального обсягу реалізованої продукції в Україні.

Позитивна динаміка українських креативних індустрій спостерігається на тлі падіння ВВП у 2020 році, а також сповільнення зростання сфери у світі через пандемію (за даними ЮНЕСКО). Це свідчить про вагому частку сектору ІТ у структурі креативних індустрій, що виявився менш вразливими до наслідків пандемії. Це також може вказувати на значну тіньову частку економіки, яка не відображається в статистиці.


Підтримати проект:

Підписатись на новини:




В тему: