Як попи РПЦ МП працюють на агресора

26.09.2023 0 By Writer.NS

Ексклюзив. Відомо, що представники «РПЦ МП імені Сталіна», котрі в нашій славетній Україні існують під торговою вивіскою «УПЦ» займаються колабораціонізмом на користь країни-агресорки. Навіть на Заході України, де населення традиційно національно орієнтоване і більш релігійне, проте знаходяться не особливо законспіровані агенти Кремля в рясах. Саме тому правоохоронці як у східних, так і у західних областях України проводять огляд території та приміщень храмів та монастирів для виявлення заборонених до обігу предметів; здійснюють перевірку осіб на церковній території щодо їхньої причетності до протиправної діяльності на шкоду державному суверенітету України. Очікується, що колабаранти в рясах будуть відповідати за свою антиукраїнську діяльність.

Усі дії відбуваються в межах чинного законодавства та проводяться для: перевірки даних про наміри використання єпархії як осередку «русского мира»; недопущення використання приміщень УПЦ для переховування громадян країни-агресора, зберігання заборонених предметів тощо; убезпечення населення від провокацій і терористичних актів.

Загалом у 2022- 23 роках СБУ відкрила більш  80 кримінальних справ, в яких фігурують священнослужителі УПЦ (МП), у т. ч. 14 архієреїв церкви. Майже 200 клірикам РПЦ заборонено в’їзд в Україну. Також запроваджено низку санкцій стосовно функціонерів УПЦ (МП) та РПЦ. Служба безпеки наголошує на невідворотності покарання за злочини проти України.

Щоб не бути голослівними, наведемо конкретні випадки, як саме служителі культу РПЦ МП імен Сталіна здійснюють свою колаборантську діяльність.

Так, Служба безпеки зібрала беззаперечні докази вини священника, який добровільно співпрацював з російськими окупантами. Це настоятель однієї з парафій УПЦ (МП) Лиманської громади Донецької області.Під час тимчасової окупації району він публічно виправдовував збройну агресію РФ і закликав місцевих жителів підтримати загарбників. Крім того, він агітував парафіян взяти участь у псевдореферендумі та «проголосувати» за «приєднання» регіону до Росії. Також пропонував людям «обрати» нового «голову» селища Ярова, який мав діяти у складі місцевої окупаційної адміністрації. Свою підривну діяльність зловмисник погоджував з представниками командування військових угруповань РФ. Співробітники СБУ затримали колаборанта у ході стабілізаційних заходів після звільнення району.

«СБУ робить все, аби жоден зрадник України та колаборант не уникнув відповідальності. Окрему увагу приділяємо тим, хто прикриваючись рясою, працює на ворога. Підкреслюю – наявність ряси і кадила не є обтяжуючою обставиною, але вони також жодним чином не звільняють зрадників від законного покарання. Тож вирок суду – ще один чіткий сигнал усім колаборантам», – підкреслив Голова СБУ, генерал-майор Василь Малюк.

На підставі зібраних Службою безпеки доказів суд визнав зловмисника винним за ч. 5 ст. 111-1 Кримінального кодексу України (колабораційна діяльність). Йому призначено покарання – 7 років ув’язнення з позбавленням права обіймати певні посади або займатися певною діяльністю строком 12 років з конфіскацією майна.

Далі, Служба безпеки зібрала беззаперечні докази вини двох російських агентів. Вони збирали розвіддані про дислокацію Сил оборони на Луганському напрямку і «здавали» рашистам учасників АТО. Одним з поплічників ворога є настоятель храму УПЦ (МП) у Лисичанську.

Він передавав окупантам інформацію про бойові позиції українських військ на території міста, а також в районі Сєвєродонецька. Насамперед, ворога цікавили відомості щодо кількості особового складу і військової техніки підрозділів ЗСУ. Також він «повідомляв» агресору про місцевих патріотів, які потенційно могли чинити спротив окупаційним угрупованням.

Правоохоронці затримали зловмисника в результаті спецоперації у квітні цього року. За даними слідства, клірика залучив до співпраці представник російської окупаційної армії під час поїздки до РФ у 2014 році. З того часу на постійному контакті зі священиком перебував ватажок одного з терористичних угруповань «ЛНР». Після початку повномасштабного вторгнення настоятель храму збирав та передавав йому дані про підрозділи ЗСУ. Суд визнав фігуранта винним за ч. 2 ст. 28 та ч. 7 ст. 111-1 (надання збройним формуванням країни-агресора сприяння у веденні бойових дій проти ЗСУ, вчинене за попередньою змовою групою осіб) ККУ.

На підставі зібраних доказів суд призначив йому покарання – 12 років позбавлення волі.

Деякі випадки шокують. Взагалі просто буває складно собі таке уявити. Але в той ж час подібного роду ексцеси на практиці розкривають те, про що ми пишемо на нашому сайті вже далеко не перший рік – РПЦ не Христу служить, а Путіну, і тому конкретна людина їм не потрібна і нецікава. А крайнощі бувають ось такими.

СБУ встановила особу російського священика, який допитував українських полонених у «ДНР». Російський священнослужитель служив у одному з храмів Донецька. У 2014 році він приєднався до 11-го окремого мотострілецького полку «Восток» так званої «ДНР» як військовий капелан і полковий священик. Потім його було «підвищено» до помічника командира. Співробітники спецслужби встановили, що «служитель церкви» неодноразово брав участь у допитах українських полонених і тортурах, давав вказівки щодо незаконного ув’язнення громадян.

Тут вже не варто піднімати вже давно не риторичне питання: а що він думає про Бога і суді після смерті; бог для нього –це не Христос , а антихрист Путін. Тому дивуватися тут нема чому. В цілому ж після суду, цей піп , швидше за все отримає, до 15 років в’язниці. Сподіваємося, що він звідти більше не вийде.

Продовжимо нашу розповідь про попів-колаборантів. Служба безпеки викрила на Харківщині ще одного прихильника рашизму, який публічно виправдовував збройну агресію РФ та воєнні злочини окупантів. Фігурантом став священнослужитель однієї з релігійних громад УПЦ (МП) на території Ізюмського району. Під час тимчасової окупації регіону клірик добровільно підтримав російських загарбників і «на власному прикладі» закликав зробити це інших місцевих жителів. Він публічно заявив, що місцева релігійна громада підпорядковується виключно російській РПЦ.У зв’язку з цим клірик за власної ініціативи написав листа помічнику «московського патріарха Кирила» з проханням надіслати «гумдопомогу» на окуповану частину регіону.

У подальшому фігурант використовував російські товари для спроб забезпечення «лояльності» місцевого населення до загарбників. Крім того, він неодноразово виступав перед камерами кремлівських пропагандистів, які приїздили до захопленого на той час Ізюма. У своїх коментарях зловмисник дискредитував українських захисників, заперечував факти російської агресії та героїзував знищених рашистів. На підставі зібраних доказів клірику повідомлено про підозру за ч. 3 ст. 436-2 Кримінального кодексу України (виправдовування збройної агресії РФ проти України з використанням засобів масової інформації). В  результаті йому загрожує до 8 років тюрми.

Тепер наведемо випадки не настільки кричущих злочинів «священнослужителів» РЦ МП імені Сталіна (а реально жерців нової релігії рашизму, яка брехлива і руйнівна про свою суть, яка за заповітами антихриста тільки прикривається християнкою атрибутикою) проти Христа і України. Але навіть створене ними «менше зло» все одно вражає. Невеликий спойлер: всі вони працюють на те, що всупереч заповітам Христа не поширювалася любов, а панувала ненависть. Вони обожнюють РФ, принижують Україну.

Ось один із багатьох прецедентів. За матеріалами СБУ повідомлено про підозру клірику УПЦ (МП) на Житомирщині, який роздавав вірянам кремлівські «агітки». Служба безпеки спільно з Національною поліцією зібрала доказову базу щодо настоятеля церкви Овруцько-Коростенської єпархії УПЦ (МП), який розпалював релігійну ненависть. За даними слідства, клірик масово поширював прокремлівські листівки і брошури серед священників та прихожан релігійної громади.

У ворожих «агітках» їхні автори зображали війну в Україні як «внутрішній громадянський конфлікт» і заперечували збройну агресію рф проти України. Крім того, «тексти» друкованої продукції ображали релігійні почуття українців, принижували погляди вірян інших конфесій та формували ворожі настрої до них. Встановлено, що клірик розповсюджував ворожу наочність за вказівкою свого митрополита, якому СБУ вже повідомила про підозру у злочинах проти України.

Співробітники Служби безпеки виявили проросійські агітаційні матеріали під час безпекових заходів та обшуків на території місцевої єпархії УПЦ (МП) у червні цього року. Проведені експертизи підтвердили, що вилучена продукція містить провокативні висловлювання щодо священників, вірян та прибічників інших конфесій. Також зміст деяких листівок популяризував кремлівський «погляд» на історію української державності. На підставі зібраних доказів настоятелю храму повідомлено про підозру за ч. 2 ст. 28 та ч. 2 ст. 161 Кримінального кодексу України (умисні дії, спрямовані на розпалювання національної та релігійної ворожнечі, приниження національної честі, гідності та образу почуттів громадян у зв’язку з їхніми релігійними переконаннями, вчинених службовою особою та за попередньою змовою групою осіб). Наразі триває розслідування для встановлення всіх обставин злочину та притягнення винних до відповідальності.

Але не тільки зрада України рухає злочинцями в рясах – дуже часто московські попи ласі до наживи. І тут вони стали ( вже не стільки працювати на ворога, скільки кадити мамоні). А також ….допомагати ухилянтам від призову виїхати за кордон. Наведемо два конкретні випадки з життя кліриків на Буковині та Одещині.

За матеріалами СБУ підозру отримав священнослужитель УПЦ (МП) на Буковині, який допомагав ухилянтам утікати від мобілізації. Служба безпеки заблокувала на Буковині ще один канал незаконного виїзду українських громадян призовного віку за кордон.До організації протиправної діяльності причетний помічник настоятеля Свято-Вознесенського чоловічого монастиря Чернівецько-Буковинської єпархії УПЦ (МП). Клірик пропонував військовозобов’язаним свою допомогу у нелегальному переправленні за кордон поза контрольно-пропускними пунктами. Задокументовано, що у вересні минулого року він пообіцяв трьом місцевим жителям організувати «безперешкодний» виїзд до Румунії. При цьому спільники фігуранта нібито мали забезпечити клієнтів документами для вільного пересування на території ЄС.

«Пунктом збору» ухилянтів було визначено територію монастиря. Саме звідти їх мали вивезти за кордон. Але замість «обіцяних» документів клієнтів доправили до прикордонного району і показали «зеленку», через яку вони начебто можуть перейти до сусідньої країни.

Співробітники СБУ задокументували злочинні дії організатора схеми і заблокували канал нелегальної міграції. Наразі клірику повідомили про підозру за ч. 2 ст. 332 Кримінального кодексу України (незаконне переправлення осіб через державний кордон України). Заходи проводили співробітники СБУ у Чернівецькій області спільно з Національною поліцією за процесуального керівництва обласної прокуратури.

Служба безпеки викрила на Одещині ще одну схему ухилення від мобілізації та нелегального виїзду за кордон громадян призовного віку. Під час комплексних заходів затримано колишнього диякона Одеської єпархії УПЦ (МП). За гроші він «допомагав» потенційним призовникам виїжджати до країн Євросоюзу як церковні клірики. Для реалізації оборудки фігурант підробляв «списки місіонерів», які нібито від імені керівника єпархії мають їхати за кордон у справах релігійної громади. Потім зловмисник подавав фальшиві документи до Держслужби з етнополітики та свободи слова за надуманою «аргументацією» про необхідність виїзду псевдокліриків за межі України. Вартість одного «місця у списку» становила від 4,5 тис. американських доларів. Сума залежала від терміновості виїзду та фінансових можливостей клієнтів. Таким чином ділок намагався незаконно переправити за кордон шістьох ухилянтів. Однак, співробітники СБУ своєчасно викрили схему і затримали його «на гарячому».

Під час обшуків за адресою проживання затриманого виявлено:комп’ютери, мобільні телефони та сім-картки із доказами оборудки;готівку, одержану злочинним шляхом. Наразі йому повідомлено про підозру за ч. 3 ст. 332 Кримінального кодексу України (незаконне переправлення осіб через державний кордон України).

Зловмисник перебуває під вартою. Йому загрожує до 9 років тюрми з конфіскацією майна. Триває розслідування для встановлення всіх обставин правопорушення.

На закінчення відзначимо, що всім нам варто усвідомити одну просту, але складну для сприйняття істину: гріхи священиків не скасовують святості Бога, тому, православному християнину необхідно шукати гідних священнослужителів, які допоможуть йому знайти свій шлях до Бога і спасіння душі. І робити це необхідно в ПЦУ.

ВерстянюкІван Верстянюк, обозреватель


Підтримати проект:

Підписатись на новини:




В тему: