Як 18-річний хлопець з Бучі прогулював школу, постійно грав в Доту і став доларовим мільйонером

25.10.2021 0 By NS.Writer

В Україні стало на два доларових мільйонерів більше. І ці мільйонери — юні кіберспортсмени, гравці в Dota 2, пише dev.ua.

Що сталося?

Команда Team Spirit перемогла на міжнародному турнірі The International 10 і заробила $ 18,2 млн. У гранд-фіналі команда обіграла опонентів з Китаю (PSG.LGD) з рахунком 3-2.

The International — щорічний найпрестижніший кіберспортивний турнір по Dota 2, який проводитися з 2011 року. Він вважається безпрецедентним, як по кваліфікації учасників, так і за сумою призового фонду в кіберспорті. У першому The International переможцем стала українська команда Natus Vincere, яка забрала $1 млн призових.

Учасники команди-переможця International 10 — п’ятірка гравців в Dota 2: троє росіян (Ярослав «Miposhka» Найдьонов, Олександр «TORONTOTOKYO» Хортик, Магомед «Collapse» Халілов) і два українці (Ілля «Yatoro» Мулярчук і Мирослав «Mira» Колпаков).

Хто такі Ілля і Мирослав і на що вони витратять свої гроші?

Редакція dev.ua публікує деталі.

Ролі в команді

Yatoro в команді виконує роль керрі. Це другий, після капітана, за значущістю герой у грі, основна корисність якого залежить від кількості принесених їм артефактів.

Mira — семі-сапорт, персонаж підтримки. Він спочатку відставав за рівнем гри. Але друзі по команді швидко підтягнули хлопця до свого рівня.

Хто такий Ілля Мулярчук (Yatoro)?

Хлопець родом з Бучі. Він наймолодший в команді. Йому 18 років. Грає в доту років з дев’яти-восьми.

Майже повністю прогуляв дев’ятий клас, оскільки грав до 4-ї ранку. З’являвся в школі до 10-ї, а з останніх уроків збігав. Батьки знали, що Ілля прогулював.

«Я говорив щось на кшталт: „Добре, що я сиджу вдома і граю за компом, а не гуляю і курю“, — тому їх, в принципі, це влаштовувало», — розповідав Ілля.

Після закінчення школи Ілля хотів стати журналістом або криміналістом. Але пішов, які він сам каже, в якийсь універ на геолога. Жодного разу в ньому не з’явився.

Про відносини

Ілля вважає, що відносини заважають кар’єрі. «Думаю, дівчина повинна з’являтися в більш усвідомленому віці — років у 25 вже можна починати шукати».

Про гру в Доту

У Доту почав грати у 2013, взявши приклад з брата. Коли старий комп’ютер став гальмувати, Ілля влаштувався мерчендайзером, щоб заробити собі на потужну техніку. Іллі було всього 13 років. Він працював пів року — і весь цей час взагалі не грав.

Іллі дуже сподобався серіал «Останній танець» про Майкла Джордана. Він їм надихнувся. «Звідти я взяв багато спортивної філософії й переніс у свою гру. Коли Джордан грав в школі, то говорив, що багато хто займався по годині й були втомлені, а він грав за 2,5 години, і потім ще кликав інших на 1×1. Він був затятим челом, я намагаюся робити так само», — розповідав хлопець.

Був таким же наполегливим як і його герой Джордан. Він припиняє грати, тільки коли відчуває сильну втому. Зазвичай це трапляється після 10-15 ігор. Тобто грає приблизно по 10 годин. Після цього Ілля переглядає записи своїх ігор і інших сильних гравців. Цікаве і корисне виписує в блокнот.

Хто такий Мирослав «Mira» Колпаков?

Мирославу 21 рік, він з Луцька. Почав грати в доту в 12 років, в комп’ютерному клубі біля школи, де мужики років сорока показали, що треба робити. Мирослав поїхав до Варшави вчитися, але повернувся в Україну. Майже всі друзі Мирослава залишилися в Польщі. В Україні у нього залишився один друг, з яким він бачився пару раз на рік.

До 16 років хлопець грав не дуже активно. Він вступав до університету. Було складно поєднувати навчання і гри, і він вибрав навчання. Але на першому курсі університету поміняв свої пріоритети й повернувся в гру.

Батьки не схвалювали цей вчинок. Раніше вони просто різали провід мишки та відбирали кабелі для ПК. А коли Мирослав навчався в університеті й стояв вибір між грою в першій команді та закінченою вищою (довчитися залишалося рік), батьки наполягали на другому. До попадання у Team Spirit батьки не чинили гравцеві ніякої підтримки.

«Вони сказали, що мені краще б довчитися. Тому що Дота — це ненадійна справа. І так буде ризиковано».

Як потрапив в команду Team Spirit?

Миру покликали потренуватися зі складом пару матчів. Він одразу дав зрозуміти менеджменту, що планує затриматися надовго.

Менеджер: «Не хочеш потеститися на пару ігор?»

Мира: «Чому на пару? Я б хотів потеститися в цілому до вас у команду».

Мирослав про гру в команді: «Ми — 5 друзів, яким подобається разом грати в Доту. Я був поганим гравцем, але хлопці дали мені шанс, і за 2 місяці я зрозумів, як грати».

Про гроші

Кожен гравець після участі в турнірі заробив по $3,6 млн. Під час шоу «Вечірня катка» хлопці розповіли, куди вони витратять свій виграш.

Yatoro: «Я куплю будиночок для кішки. І, можливо, садибу».

Mira: «Я теж собі, напевно, куплю житло, татові машину куплю. Такі дві мети».


Підтримати проект:

Підписатись на новини:




В тему: