Володимир Зеленський отримає премію Карла Великого 2023 року

17.12.2022 0 By Chilli.Pepper

Президент України Володимир Зеленський та український народ стануть лауреатами премії Карла Великого 2023 року, повідомили в органі, що присуджує премію в Аахені, повідомляє із посиланням на dw. Премія присуджується за роботу на благо європейського об’єднання.

Аахенська міжнародна премія Карла Великого 2023 року дістанеться президенту України Володимиру Зеленському та українському народу, оголосила в п’ятницю рада директорів премії.

“Український народ під керівництвом свого президента Володимира Зеленського захищає не тільки суверенітет своєї країни і життя своїх громадян, а й Європу і європейські цінності”, – йдеться в повідомленні.

Взірець наслідування для українців

Рада директорів високо оцінила Зеленського як “підтримку, а також приклад для наслідування для свого народу” у війні росії проти України.

Для українського народу, за їхніми словами, він не просто президент і головнокомандувач армії, а й “мотиватор, комунікатор, мотор і сполучна ланка між Україною і великою фалангою прихильників”.

Зеленський також відданий європейським цінностям, додали в раді.

Європейська премія

З 1950 року міжнародна премія Карла Великого присуджується особистостям та інституціям, які зробили внесок в об’єднання Європи.

Премія, яка вручається щорічно в Аахені, вважається однією з найважливіших європейських нагород.

Вона названа на честь імператора Карла Великого (742-814), якого дехто називає “Батьком Європи”, оскільки він об’єднав значну частину західної частини континентальної Європи вперше з часів класичної епохи Римської імперії. Наприкінці 8-го століття він обрав Аахен своєю столицею.

Серед найвидатніших лауреатів – Папа Римський Франциск та Президент Франції Еммануель Макрон.

У 2022 році премія була присуджена трьом білоруським правозахисницям – Світлані Ціхановській, Вероніці Цепкало та Марії Колесниковій.


Підтримати проект:

Підписатись на новини:




В тему: