Вакцина проти коронавирусу може бути готовою через шість місяців

11.04.2020 0 By Chilli.Pepper

Вакцина проти коронавирусу може бути готовою до вересня, вважає вчена, яка очолює одну з найбільш передових британських команд, повідомляє bloomberg.

Сара Гілберт, професор вакцинології в Оксфордському університеті, заявила в суботу The Times, що вона “на 80% впевнена”, що вакцина спрацює і може бути готовою до вересня. Експерти попереджають громадськість про те, що на розробку вакцин зазвичай йдуть роки, а на вакцину проти коронавирусу у кращому випадку може піти від 12 до 18 місяців.

Однак у випадку з оксфордського командою “це не просто припущення, а з кожним тижнем у нас з’являється все більше даних”, – сказала Гілберт лондонській газеті.

Команда Гілберт – одна з десятків команд світових фахівців, які працюють над вакциною, і вона є найбільш передовою у Великобританії, сказала вона Times. Оскільки країна, мабуть, почне свій четвертий тиждень в умовах закритого режиму, вакцина могла б зіграти головну роль в ослабленні заходів і поверненні до нормального життя. Гілберт сказала, що випробування на людях повинні початися у найближчі два тижні.

Її висловлювання відбулося, коли число загиблих від вірусу перевищило 100 000 осіб по всьому світу. У п’ятницю Великобританія повідомила про 980 загиблих, у результаті чого загальна кількість захворюваннь склала 8 958, і уряд неодноразово прохав громадськість дотримуватися правил ізоляції під час довгих великодніх вихідних. У той час, як прем’єр-міністр Борис Джонсон починає своє відновлення після періоду інтенсивної терапії, Патрік Валланс, головний науковий радник уряду, попередив, що існує очікування, як число смертей збільшиться ще на “кілька тижнів”.

Виробництво мільйонів необхідних доз вакцини може тривати місяці. Гілберт сказала, що вона веде переговори з британським урядом про фінансування і початок виробництва до того, як будуть отримані остаточні результати, що дозволить громадськості негайно отримати доступ до вакцини, якщо вона виявиться ефективною. Вона сказала, що успіх до осені “майже можливий, якщо все піде ідеально”.


Підтримати проект:

Підписатись на новини:




В тему: