В одній з країн Південно-Східної Азії презентували «Вулкан»

31.01.2022 0 By NS.Writer

В одній з країн Південно-Східної Азії презентували український автомат «Вулкан», інформує Мілітарний.

Нещодавно в групі під назвою InterProInvest у Facebook Варібрусовою Анною було опубліковано відео процесу випробування автомата за схемою буллпап «Вулкан» в одній з азійських країн.

Анна Варібрусова є комерційним директором приватної компанії InterProInvest (ТОВ «Інтерпроінвест»), яка є розробником вітчизняного спеціального автомата «Вулкан», який ще відомий під назвою «Малюк».

Серійне виробництво вогнепальної зброї організоване на ДП «Красилівський агрегатний завод».

З кольорової гами камуфляжу місцевих військових, які потрапили на відео, можна припустити, що український автомат випробовували на території Шрі-Ланки.

5,45/7,62-мм штурмова гвинтівка (автомат) «Малюк», що є глибокою модернізацією автомату Калашникова сконструйованою за схемою булпап, прийнятий на озброєння Збройних Сил України у 2017 році, як спеціальний автомат «Вулкан». На початку модернізація відбувалась за рахунок переробки автоматів Калашникова калібрами 5,45/7,62-мм під версію булпап, згодом виробник вийшов на виробництво з нуля.

«Малюк/Вулкан»

За данними ДП «Красилівський агрегатний завод», автомат «Малюк» сконструйований за схемою «буллпап» — це коли спусковий гачок переміщений вперед і знаходиться перед магазином і ударно-спусковим механізмом. Там же знаходиться клавіша викиду магазину. Запобіжник також перенесений вперед і виконаний у вигляді кнопки.

Автомат «Малюк/Вулкан» у розібраному стані. Фото: ShooterSpace

Зброю оснащено трьома планками Пікатінні — для установки додаткових оптичних і механічних пристроїв, зокрема прицілу, рукоятки, сошок тощо. Також на «Малюк» кріпиться і швидкознімний глушник.

Самі магазини від автоматів Калашникова вставляються в спеціальну шахту магазину, яка допомагає краще фіксувати магазин, а також полегшує примикання магазину. Однак він не дозволяє використовувати багаторядні і дискові магазини. Запобіжник у автомата знаходиться над спусковим гачком.

В автоматі оптимально використовується енергія порохових газів і застосована конвекційна система відводу тепла від ствола. Завдяки цьому ресурс ствола збільшений більш ніж в два рази в порівнянні з автоматом Калашникова.

Передбачена можливість використання зброї, як лівою, так і правою рукою. При цьому ергономічна ручка при стрільбі не рухається. У порівнянні з автоматом Калашникова в «Малюка» менша віддача. Ним можна керувати однією рукою: знімати з запобіжника, вести вогонь, міняти магазин і перезаряджати.


Підтримати проект:

Підписатись на новини:




В тему: