Управління кліматом та інтелектуальне опалення – переваги сучасних рішень

14.09.2021 0 By Chilli.Pepper

Проблеми з опаленням та оплатою рахунків змушують придивитися до інноваційних рішень. Відповідь може полягати в управлінні опаленням як частині розумного будинку.

Управління кліматом та інтелектуальне опалення - переваги сучасних рішень

Чи справді таке інтелектуальне управління кліматом від https://villalux.com.ua/ua/poslugi/systemy-rozumnoho-budynku/klimat-kontrol/ — це спосіб заощадити гроші? Чим воно відрізняється від традиційного і коли варто зацікавитися цим рішенням?

Перш за все – що таке інтелектуальне опалення?

Як і більшість компонентів розумного будинку, інтелектуальне опалення асоціюється з легкістю у повсякденному житті, а також з більш широким спектром можливостей. У цьому випадку йдеться про управління опаленням за допомогою програми та відповідного термостата, підключеного до системи опалення, та таких елементів, як термостатична головка або реле. Також необхідно «вивчити» свій будинок та свої звички.

Розумне опалення та програмоване – в чому різниця?

“Ланка еволюції” між класичним та інтелектуальним термостатом — це програмований термостат, який — як випливає з назви — це рішення дозволяє вручну програмувати графік опалення. Такий термостат також має свої переваги та рекомендується як спосіб економії та кращого управління опаленням. Це також може бути хорошою альтернативою більш стандартним рішенням.

Останнє — тобто інтелектуальне рішення — додає не тільки можливість дистанційного (навіть з дуже великої відстані) управління за допомогою програми, а й використання датчиків або технологій, завдяки яким опалення налаштовується індивідуально.

Залежно від моделі, опалення також регулюється відповідно до температури на вулиці або відкритих вікон та переважної тяги. У разі низьких температур система також може захистити труби від замерзання. Крім того, вона також може бути інтегрована з голосовим помічником або іншими елементами системи розумного будинку.

Екологія, економія – які переваги інтелектуального управління опаленням?

Говорячи про переваги розумного опалення, часто повертаються до того, що воно більш екологічно чисте, оскільки призводить до меншого споживання енергії. Окрім вуглецевого сліду, рахунки також стають меншими.

Варто пам’ятати, що контроль за опаленням (а також витрати на монтаж) почнуть окупатися через деякий час (деякі джерела часто згадують про два роки, інші про рік).

Для кого призначено інтелектуальне опалення?

Безумовно, для людей, які люблять сучасні технології та цінують зручність, що забезпечується можливістю дистанційного управління опаленням, а також використанням його додаткових функцій. Ще один аргумент на користь вибору інтелектуального опалення — вести активний спосіб життя та приходити додому в різний час — але досить регулярно, щоб система навчалася.

Інтелектуальне опалення також є вибором для квартир та будинків, які вже належним чином утеплені. А також скоріше щось для людей з приватним житлом.

Нарешті, варто ще раз підкреслити, що лише установка системи опалення не зменшить рахунки та споживання енергії. Необхідно ввести — через додаток, а пізніше через роботу датчиків — відповідну інформацію про опалення в конкретних приміщеннях та розклад. Хороша новина полягає в тому, що навіть при відмові Інтернету термостат і опалення продовжать працювати — ручне управління залишається.


Підтримати проект:

Підписатись на новини:




В тему: