За 7 років війни ЗСУ отримали близько 400 сучасних українських протитанкових комплексів

03.09.2021 0 By NS.Writer

Мова йде про легкі ПТРК «Корсар» та більш потужні комплекси «Стугна-П», що розроблені ДККБ «Луч», пише defence-ua.com.

Передача великої партії ПТРК “Стугна-П” та “Корсар” на Михайлівський площі 23 серпня 2018 року

Принаймні такі дані, щодо поточної комплектації вітчизняними ПТРК протитанкових підрозділів ЗСУ надав колишній секретар Ради національної безпеки і оборони (з 15 грудня 2014 року по 17 травня 2019 року) Олександр Турчинов.

«Загальна кількість пускових „Стугна-П“ та „Корсар“ в Збройних силах України, включаючи склади та арсенали — не більше 300 і 100 одиниць, відповідно», — відзначив він у власній публікації на «Цензор.нет».

За його підрахунками, наразі забезпеченість ЗСУ ракетами для 107-мм ЛПТРК «Корсар» становить 10% від потреби, ракетами до 130-мм комплексу «Стугна-П» — 50% від потреби.

«Потреба обрахована на засадах заявленої «тиші» на фронті і є дуже заниженою. При цьому мінімальна потреба ЗСУ, з урахуванням кількості бронетехніки РФ на наших кордонах, становить щонайменше 1500 пускових «Стугна-П» та 500 пускових «Корсар», — наголосив Олександр Турчинов.

Нагадаємо, на початок бойових дій на Сході України, підрозділи ЗСУ мали на озброєнні (за неофіційними даними з інсайдерських джерел) лише кілька десятків ПТРК «Стугна-П» (прийнятий на озброєння у квітні 2011 року).

Що стосується іншої розробки ДККБ «Луч» — легкого переносного ракетного комплексу «Корсар», то його прийнято на озброєння ЗСУ 29 серпня 2017 року.


Підтримати проект:

Підписатись на новини:




В тему: