Україна отримала від Фінляндії обладнання для очищення води та авто для медиків й пожежників

01.09.2023 0 By Writer.NS

Фінляндія передала Україні бладнання для очисних споруд та водопостачання, а також машини для швидкої та пожежників. Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на МВС Фінляндії.

Прапор Фінляндії

За даними відомства, допомогу було передано наприкінці літа. Було відправлено машини швидкої допомоги, пожежну машину, обладнання для 3D-моделювання та засоби водопостачання.

«Потреби України залишаються широкими, тому допомога з боку Фінляндії різноманітна. Серед іншого, готується велика кількість партій з енергетичного сектору, ІТ-товарів, різної техніки», — сказано у повідомленні.

Там також зауважили, що допомога, яка йде Україні надана донорами приватного та державного секторів.

Допомога від Фінляндії

Місяць тому в уряді Фінляндії було віддано доручення щодо розроблення плану участі країни у відновленні України.

Сьогодні президент Фінляндії Саулі Нііністьо за поданням уряду схвалив рішення про надання 18-го пакета військової допомоги Україні.

Також Фінляндія вивчає можливість виробництва в Україні бронетранспортерів Patria.

Читайте також на Newssky «ЄС має намір щороку виділяти Україні по €5 млрд на озброєння та навчання» і дивіться на YouTube-каналі «Нудний Пенс».

Щоб завжди бути в курсі подій, підписуйтесь на ТГ-канал Newssky. Також рекомендуємо актуальні дискусії друзів України в Північній Америці на YouTube-каналі Rashkin Report.


Підтримати проект:

Підписатись на новини:




В тему: