Український депутат закликає США таргетувати закупівлю енергоносіїв у Китаї та Індії

04.02.2023 0 By Chilli.Pepper

Український депутат закликає США орієнтуватися у санкціях на закупівлі енергоносіїв у Китаї та Індії, публікує інформацію newssky.com.ua із посиланням на oilgasdaily.

У середу високопоставлений український законодавець закликав Сполучені Штати ввести додаткові санкції проти Китаю та Індії, якщо вони продовжать купувати російські енергоносії, закликаючи до повної солідарності проти вторгнення москви.

Під час візиту до Вашингтона Олександр Мережко, який очолює комітет у закордонних справах в українському парламенті, також закликав до посилення зв’язків з Тайванем, самоврядною демократією, на яку претендує Пекін.

Мережко сказав, що на батьківщині він зіткнувся з критикою, що більш жорстка позиція щодо закупівель нафти може підштовхнути Китай до посилення підтримки росії, оскільки Пекін поки що не надає москві військової допомоги.

“Я намагався пояснити, що проблема не в цьому. Китай не боїться України, Китай боїться американських санкцій”, – сказав він журналістам Асоціації кореспондентів Державного департаменту.

“Це означає, що Сполучені Штати можуть і повинні стримувати Китай від допомоги росії і, бажано, запровадити вторинні санкції, щоб зупинити Китай від фінансування російської економіки і російської військової машини шляхом купівлі російської нафти і газу”, – сказав він.

Депутат від правлячої партії сказав, що він жив у Нью-Делі і вважає питання про купівлю Індією нафти “болючим”, але він також підтримує санкції проти покупців з росії в найбільшій демократії світу.

“Вони повинні бути послідовними. Це глобальний конфлікт між демократією – вільним світом – і авторитарними режимами”, – сказав він.

“Не повинно бути жодних компромісів через матеріальні економічні інтереси”.

Китай та Індія, єдині в світі країни з мільярдним населенням, сильно залежать від імпорту енергоносіїв і мають історичні зв’язки з росією.

Сполучені Штати і раніше застосовували вторинні санкції, роками караючи іноземні компанії, які купують будь-яку нафту з Ірану.

Мережко відвідав Вашингтон разом зі своїми колегами з Польщі та Литви, які переконують законодавців та інших осіб підтримати Україну.

Сполучені Штати наклали широкі санкції на росію і схвалили надання Україні зброї на мільярди доларів, хоча деякі законодавці з нової республіканської більшості в Палаті представників закликали до скорочення витрат.

Голова комітету у закордонних справах литовського парламенту Жигімантас Павіліоніс попередив, що послаблення тиску на росію матиме серйозні наслідки.

“Вільнюс стане Бучею через шість-сім років, якщо ми нічого не зробимо”, – сказав він, маючи на увазі столицю Литви і місто під Києвом, де під час відступу росії були знайдені застрелені українці в цивільному одязі зі зв’язаними за спиною руками.

Крихітна Литва була на передовій у відносинах з Тайванем, розлютивши Китай тим, що дозволила Тайбею відкрити офіс.

“Китай – єдина країна на цій планеті, яка може повністю змінити правила гри – змінити все, перетворити цей світ на концтабір”, – сказав він.

“Якщо американцями керує страх і вони не захистять Україну, наступного ранку ми всі прокинемося з якимись подіями в Тайванській протоці, а Індо-Тихоокеанський регіон буде під ударом”, – сказав він.


Підтримати проект:

Підписатись на новини:




В тему: