Українка Марта Костюк відмовилася потиснути руку росіянці на Miami Open

26.03.2023 0 By Chilli.Pepper

Напруженість у спортивному світі навколо конфлікту в Україні перекинулася на тенісну арену, коли українська тенісистка Марта Костюк відмовилася потиснути руку Анастасії Потаповій після того, як росіянка перемогла її з рахунком 6:1, 6:3 у матчі другого кола на Відкритому чемпіонаті Маямі, повідомляє newssky.com.ua із посиланням на theguardian.

Українка Марта Костюк відмовилася потиснути руку росіянці на Miami Open

Анастасія Потапова проходить повз суперницю Марту Костюк. Фотографія: Robert Prange/Getty Images

Це був не перший випадок, коли війна нещодавно вплинула на світ тенісу, оскільки гра відбулася після того, як Потапова отримала попередження від Жіночої тенісної асоціації (WTA) за те, що з’явилася на матч проти Джесіки Пегули в Індіан-Веллсі у футболці московського “Спартака”.

Костюк, яка раніше також відмовилась потиснути руку росіянці Варварі Грачовій та Вікторії Азаренко з білорусі, яка є союзником росії, сказав: “Очевидно, що існує напруженість – ми не друзі. Ми зараз перебуваємо у стані війни”.

38-ма ракетка світу, Марта Костюк, повідомила пресі, що не отримала відповіді від WTA на запит українських тенісисток про зустріч. “Так, ми хотіли зустрітися з правлінням, але не отримали її. Ні відповіді, нічого, лише тиша”, – сказала вона.

Відповідаючи на запитання про попередження Потаповій за спортивну футболку, Костюк сказала: “Є багато речей, з якими я не згодна в тому, що робить WTA. Це нічого не змінить. Я просто отримаю більше ненависті в Інтернеті. Що б я не сказала, я отримаю багато ненависті. Я не знаю. Ви [можете] винести їй попередження. Можна відсторонити когось, я не знаю. Я не можу це коментувати, це просто смішно”.

Потапова, тим часом, захистила свій вибір сорочки в Індіан-Веллсі на початку цього місяця, сказавши: “У мене не було жодних політичних намірів: “У цій сорочці не було жодних політичних намірів. Дуже сумно, що люди бачать те, що насправді не є правдою. Я просто супер-фанат “Спартака” з 10 років. Мій батько побудував частину стадіону для цієї команди, так що це наша сімейна справа”.

Далі Потапова зіграє з американкою Коко Гауфф, яка обіграла канадку Ребекку Маріно з рахунком 6:4, 6:3.


Підтримати проект:

Підписатись на новини:




В тему: